Wie
Jongeren tussen de 10 en 16 (met hulp van een volwassene thuis)

Wat
Een spannende online escape room

Waar
Iedereen in zijn eigen huis, maar samen online verbonden

Wanneer
Zaterdagavond 19 december om 19.00 uur

Hoe kun je meedoen

 

Info:
Op zaterdagavond 19 december om 19,00 gaan we samen de Kerst Challenge 2020 spelen. Het is een escaperoom spel, maar dan zonder “room”.
Het thema is ‘Het geheim van het Ikoon’.  Je kunt het spel spelen vanuit je eigen huis, online staan we in verbinding met elkaar.
Los binnen een uur de puzzels op en ontdek het geheim van het ikoon.

Dit is het verhaal van het spel:

Milou is als tiener op reis geweest naar Vynnyky in Oekraïne. Ze heeft daar met haar jeugdgroep geholpen om een jeugdinternaat te bouwen. Hoewel de reis leuk en inspirerend was, is ze erg geschrokken van de armoede waarin kinderen leven. Het heeft haar erg aan het denken gezet: “Ik maak me druk om mijn eigen problemen, maar hier leven kinderen in armoede.” Waar is God in dit alles? Ze wist niet of ze nog wel in God kon geloven na alles wat ze had gezien…

Op de laatste dag van haar reis kwam ze in een klooster waar ze een kado mee kreeg voor eigen kerk. Het was een ikoon van Maria. Helaas was het niet in de beste staat. Het was in vier delen uiteengevallen en moest thuis worden gerepareerd.

In de KerstChallenge gaan jullie als groep Milou helpen om het geheim van het ikoon te te ontcijferen. En tegelijk ontdek je het antwoord op de vraag van Milou: Waar is God in al het lijden van deze wereld?