Aan tafel – Zo zijn onze manieren

Velen bewaren goede herinneringen aan de Bonhoeffercarroussel die de voorgangers van de PKN-kerken van Deventer, Diepenveen, Colmschate-Schalkhaar en Bathmen-Okkenbroek drie jaar geleden hadden opgezet. Helaas kwam door corona daaraan een vroegtijdig einde. Dit jaar presenteren de voorgangers opnieuw een gezamenlijk programma. Op drie maal drie avonden op drie plaatsen bieden zij een gevarieerd menu aan rond het jaarthema van de Protestantse Kerk in Nederland ‘Aan tafel!’. Een vierde gezamenlijke avond sluit deze carrousel af.

Je kunt de avonden in je eigen gemeente meemaken, of als dat beter uitkomt aanschuiven bij een van de andere gemeenten. Ook als je niet alle vier de avonden bijwoont, ben je welkom bij één of meer.

De thema’s voor deze avond is: Zo zijn onze manieren

Ieder heeft z’n eigen tafelmanieren en rituelen. Was het ‘vroeger’ aan christelijke huiskamertafels vanzelfsprekend de maaltijd te beginnen met gebed en dikwijls te eindigen met een Bijbelgedeelte, vandaag de dag is die vanzelfsprekendheid verdwenen. Maar goede gewoontes kennen we nog wel. Hoe waren en zijn onze tafelmanieren, en wat kunnen we van elkaar leren?

Datum

08 november 2022
Expired!

Tijd

20:00

Locatie

Dorpskerk Bathmen
Kerkplein 3
Categorie

Organisator

Marry Schuurman