Bouwsteen ‘Uit Oer is hij getogen’

Twee avonden om Aartsvader Abraham wat beter te leren kennen. In Genesis 12 is het eindelijk zover, dat Israël te midden van de volken gaat verschijnen. De Bijbelverteller/schrijver zoemt daarbij in op een enkele mens. Abraham, die dat overigens nog moet worden want hij komt op het toneel als Abram.  Alleen al die naam en de wijziging ervan is een verhaal. Wij proberen het te volgen en er de nodige verdieping bij aan te brengen. Want daarom is door gemeenteleden nadrukkelijk gevraagd.

De eerste avond gaat vooral over de pelgrimsreis van Abram en de nieuwe naam die hij en Sarai krijgen. Een indringend verhaal is het pleidooi voor Sodom.

De tweede avond kijken we naar de sporen die Abraham nalaat in de vorm van zijn kinderen, waarbij Isak een uiterst spannende rol blijkt te vervullen, ook al komt hij zelf nauwelijks aan het woord. Het extra spannende en voor sommigen onverteerbare verhaal over het “offer” van Isak slaan we hierbij zeker niet over!

Het zou best eens kunnen, dat oude gedachten en standpunten in beweging komen. Daartoe wordt niemand gedwongen natuurlijk, maar een beetje prikkelen….., graag! En niet te vergeten: vraag honderduit!

Datum

11 april 2023

Tijd

20:00
Ichtuskerk

Locatie

Ichtuskerk
Holterweg 106
Categorie

Organisator

Ko Brevet
Email
brevetlochem@gmail.com