Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘Het hart van het Christendom, modern geloof en traditie’ (Marcus Borg)

20 februari, 10:00 - 12:00 uur

In de ochtendkring lezen en bespreken we al een aantal jaren theologische boeken die vragen oproepen, uitdagen en nieuwe perspectieven bieden.
Ook het komende seizoen willen we weer een boek lezen en bespreken en hebben daarvoor gekozen voor het boek “Het hart van het christendom” van de Amerikaanse theoloog Marcus Borg.
Dit boek heeft als ondertitel ‘modern geloof en traditie’ en probeert te verhelderen wat modern geloof is en hoe het zich verhoudt tot de traditie; dat staat met name in deel I en zal ons bekend voorkomen. In het tweede deel gaat het over wat dat moderne geloof voor ons persoonlijk betekent en hoe je het in de praktijk kan brengen.
In de eerste bijeenkomst zullen we een korte samenvatting van deel I geven en in de volgende bijeenkomsten hoofdstukken uit deel II aan de orde stellen.

• opgeven, graag! Maar u/jij kunt ook gewoon binnenlopen. Als u zich opgeeft krijgt u tijdig een mail met info over de eerste bijeenkomst en over het te lezen gedeelte;
• graag het boek zelf aanschaffen: Marcus Borg: “Het hart van het Christendom”, Kok – Kampen, ISBN 978 90 435 1745 4, € 15,99.
• waar: in de Ichtuskerk; tijd: van 10.00 uur tot 11.45 uur.waar: in de Ichtuskerk; tijd: van 10.00 uur tot 11.45 uur.
• begeleiding: Egbert Bluemink (E.Bluemink1@kpnplanet.nl) en Jaap Breetvelt (j.n.breetvelt@kpnmail.nl) bij wie men zich kan opgeven.

Gegevens

Datum:
20 februari
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Organisator

Egbert Bluemink en Jaap Breetvelt
E-mail:
E.Bluemink1@kpnplanet.nl;j.n.breetvelt@kpnmail.nl

Locatie

Ichtuskerk
Holterweg 106
Deventer, Overijssel 7429 AH Nederland
Telefoon:
0570-653530
Website:
www.pgcs.nl