Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Judas, verrader of idealist?

4 maart, 20:00 - 22:00 uur

Dat is in de kerk der eeuwen lange tijd nauwelijks een echte vraag geweest. En toch gaan we die vraag stellen. Zo open mogelijk met daarbij de kans dat we tot de conclusie komen dat deze leerling en vriend van Jezus eerherstel verdient! We volgen de teksten die over hem gaan, zien opvallende verschillen tussen de evangelisten, maar ook allerlei aanwijzingen, dat verraad wel het allerlaatste is, waar deze man op uit is. Ook besteden we aandacht aan het evangelie van Judas, want dat is er! Onbekend en vermoedelijk alleen al daarom onbemind.

Tenslotte zoeken we het gesprek aan de hand van de vragen uit de groep en enkele stellingen, waarvan ik er nu al één noem, om er een beetje in te komen of uw/jouw nieuwsgierigheid te wekken (allebei mag ook): De Judaskus is ten onrechte een spreekwoordelijk beeld van verraad. Zij belichaamt de ultieme poging van Judas, die zijn vriend Jezus uitdaagt zich aan te sluiten bij zijn manier van denken en handelen.

Ziezo, om op te schieten, deze stelling en als we aan een avond niet genoeg hebben, spreken we met de groep een vervolgavond af.

Informatie Ko Brevet, e-mail brevetlochem@gmail.com

Gegevens

Datum:
4 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Ko Brevet
E-mail:
brevetlochem@gmail.com

Locatie

Ichtus
Holterweg 106
Deventer, Overijssel 7429 AH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0570-653530
Site:
www.pgcs.nl