Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kerkenwandeling

24 maart, 09:00 - 18:00 uur

Evenement Navigatie

Deze wandeling voert van Lochem met haar Gudulakerk naar St. Mary’s Chapel op het landgoed Weldam. We starten bij het station van Lochem en lopen vrijwel direct het landgoed van Kasteel Havezate Ampsen op, een van de drie landgoederen die wij vandaag bezoeken. Via het landgoed komen we bij het Twentekanaal. Na een korte rust vervolgen we onze tocht langs het kanaal met een prachtig uitzicht over de lager gelegen landerijen aan de overkant van het kanaal. Nadat we het kanaal zijn overgestoken komen we bij ‘De Viersprong’ , een oude herberg waar ons een heerlijke lunch wacht. Na de lunch lopen we door het stroomgebied van de Regge naar Diepenheim. Na een korte rust in Diepenheim komen we in het gebied van landgoed Nijenhuis en vervolgens op het terrein van landgoed Weldam. Op het terrein van dit landgoed bevindt zich St Mary’s Chapel, een kapel gebouwd in Engelse cottage-stijl. De kapel is in gebruik bij de Anglicaanse Kerk Twente. Hier sluiten we onze wandeldag af met een korte vesperviering. Wie wil kan nog 2 kilometer aan de wandeling toevoegen en naar station Goor lopen. Maar er stopt ook een bus die naar het station gaat.
U moet rekenen op een stevige wandeling van ca. 19 km. Een goede wandelconditie is dus een vereiste. Er is een bezemwagen aanwezig.
Mochten de kosten een bezwaar zijn, neem dan even contact op met een van de ondergetekenden. Wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen.
• Datum: zaterdag 24 maart 2018 (van ca. 9.00 tot 18.00 uur)
• Plaats: Lochem / Goor
• Leiding:Jolanda Buitenhek, Ingrid de Zwart en Kees Bochanen
• Werkwijze: Samen wandelen
• Kosten: ca. € 20,– (excl. treinkosten)
• Aanmelden bij: Jolanda Buitenhek, tel. 0313-414128
email: jol.buit@planet.nl
• Aanmelden: vóór 9 maart 2018

Gegevens

Datum:
24 maart
Tijd:
09:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Organisator

Jolanda Buitenhek
Telefoon:
0313-414128
E-mail:
jol.buit@planet.nl