Jongeren

Vanuit de doopbelofte laat het jeugdwerk binnen PGCS jeugd en jongeren op een eigentijdse en aantrekkelijke manier kennis maken met het Protestants Christelijke geloof. Door het aanbieden van diverse activiteiten voor diverse doelgroepen, biedt het jeugdwerk een veilige omgeving om samen met leeftijdgenoten en volwassenen hun geloofsleven en talenten te ontdekken, te ontwikkelen en in de praktijk te brengen.
Predikanten en vrijwilligers hopen hen te helpen een eigen identiteit te ontwikkelen, waarin het Christelijk geloof een waardevolle plek kan hebben.

Jeugdwerk is er op gericht jongeren zich thuis te laten voelen in de PGCS en hen te betrekken bij de kerk en haar omgeving.
Daarbij gaan we uit van een actieve en positieve benadering van jongeren.

Jeugdraad
Het jeugdwerk binnen de PGCS valt onder de vleugels van de jeugdraad.
Hierbij is de jeugdraad actief in het organiseren en ondersteunen van de diverse activiteiten van ons jeugdwerk.
We zijn bezig met afstemming en continuïteit van het jeugdwerk en ondersteunen hierbij de diverse vrijwilligers binnen onze gemeente.
We vertegenwoordigen de jeugd en jeugdwerk binnen de gemeente en de kerkenraad.
We onderhouden contacten, en werken waar mogelijk samen, met andere jeugdwerkers binnen andere kerken in de regio Deventer

Heb je vragen of ideeën over ons jeugdwerk, of een bepaalde activiteit, laat het ons horen.
Heb je interesse om mee te doen binnen ons jeugdwerk, maar weet je nog niet zo goed waarmee? Ook dan kun je bij ons terecht, wij hebben vast wel een idee!

Contact: jeugdraad@pgcs.nl

We zitten boven!

Iedere maand zijn er tijdens de kerkdienst aparte bijeenkomsten voor alle jeugd van de middelbare school. Spel, gein, vieren, gesprek en bezinning. Ruimte voor geloof maar ook voor twijfels. Met onderwerpen die jou bezig houden. De jeugdkerk is verdeeld over twee groepen: iedere 2e zondag van de maand voor 12-15, iedere vierde zondag van de maand voor 16-18.

Wanneerzondagochtenden, 2e of 4e van de maand, aanvang 10.00 uur
Waarsoos (zolder van de Ichtuskerk)

Zo kan het ook!

Tweemaal per seizoen zijn er vieringen van, voor en door de jeugd vanaf 12 jaar oud. De manier waarop de viering eruit ziet gaat steeds op zijn kop. We gaan voor kwaliteit in inhoud, muziek, dans en spel. Telkens weer bijzonder om mee te maken wat er uit de groep opkomt.
Het samen maken van de viering is al even waardevol als de viering houden.

Wanneer22 april 2018
Waarkerkzaal van de Ichtuskerk

Je doet het voor die ander!

Iedere zomer gaat een enthousiaste 16plus groep voor tien dagen op reis om op verschillende locaties te klussen in OekraÏne. Ontmoeting is de belangrijkste bouwsteen. Het Colmschate Ukraïne Contact (CUC) is een initiatief van de Protestantse Gemeente te Colmschate/Schalkhaar in samenwerking met het Titus Brandsmahuis.

Wanneer1e week zomervakantie regio noord
WaarheenOekraïne / Hongarije
Contactcuc.voorzitter @ pgcs.nl
Websitehttps://cuc.pgcs.nl

Een nachtje doorhalen!!

Ieder jaar brengt een grote groep jongeren de nacht door in en rond de Ichtuskerk. In deze ‘’paaswake’’ komt het lijdensverhaal van Jezus en de betekenis ervan aan bod. Met een creatief programma, een groot paasvuur. Door verhalen, films, spel en relaxt hangen maken zij de gang naar Paasmorgen toe.

Wanneervanaf 20.00 uur tot Paasmorgen
Waarbijgebouwen en kerkzaal Ichtuskerk
Contactjeugdkerk @ pgcs.nl

We gaan knallen!Ieder jaar doen we mee met het gekke, soms chaotische bijbelspel van JOP. Dit landelijke spel wordt tegelijkertijd gehouden op honderden plaatsen in Nederland. Binnen een vaste tijd moet een aantal opdrachten afgewerkt worden. Jullie krijgen opdrachten, waarin uithoudingsvermogen, creativiteit, samenwerken, puzzelvaardigheid en enthousiasme nodig zijn. De eindscore bepaalt je plek op de ranglijst van Overijssel!!

Wanneer1e vrijdag in februari
WaarIn en om de Ichtuskerk