Afscheid G­key ‘

Onze’ G­key band waarvan de Ichtuskerk jarenlang zo heeft genoten is onlangs opgehouden te bestaan. We overdrijven niet als we stellen dat er door hun optredens heel veel kerkgangers – jong en oud – steeds weer werden getroffen door hun muzikale talent, hun repertoire en hun enthousiasme. Namens de bandleden stuurde Reinier ten Brink ons het volgende stukje

: “Ruim 7 jaar geleden zocht Theo von Bannisseht jongeren vanuit de kerk die het leuk zouden vinden om in een band te spelen. In deze jaren zijn leden gekomen en gegaan. Toch groeiden we uiteindelijk tot een band met maar liefst 10 mensen, waarmee we de afgelopen 3 jaar hebben opgetreden. Na een aantal jaren in de Ichtuskerk te hebben gespeeld, leek het ons leuk om ook in andere kerken te spelen.

Zo hebben we in de kerken van Bathmen, Deventer, Eefde, Harfsen, Holten en Okkenbroek gespeeld. Ook buiten kerken heeft G­Key optredens verzorgd met zowel popnummers als christelijke nummers. G­key heeft muziek mogen maken tijdens het festival Old Deventer, de opening van de Boekenweek en trouwfeesten; ook hebben we de begeleiding van dameszanggroep Switched verzorgd.

Helaas gaan we nu stoppen als band omdat iedereen zijn eigen weg gaat. We wonen allemaal verspreid over het land. Van Enschede, Arnhem, Nijmegen tot Tilburg. Als grote afsluiter voor G­key zijn we in december 2019 nog naar een concert van Bløf gegaan in de Ahoy in Rotterdam.

We willen de PGCS bedanken dat we de gelegenheid kregen om te repeteren in de kerk. We willen het publiek en iedereen bedanken die bij de optredens zijn geweest. Wij hebben enorm genoten van jullie enthousiasme en complimenten. Hierdoor hebben wij al deze jaren met plezier muziek gemaakt buiten en binnen in de kerk. Nu G­key uit elkaar is, betekent het niet dat we elkaar niet meer gaan zien. We hebben al plannen om samen uit eten te gaan en zullen hopelijk nog eens bij elkaar komen om een avondje te jammen.