Afscheid van organist Geurt de Gruijl

Op zondag 5 maart nam Geurt de Gruijl als organist afscheid van de Ichtuskerk.

Vele jaren  begeleidde hij de gemeente in Colmschate, eerst alleen, later met meerdere collega-organisten. Hij was nauw betrokken  bij de bouw van het huidige orgel. Groot was zijn verontwaardiging toen een koster eens een gat boorde in het orgel. Het voelde aan als het boren van een gat in een Stradivarius. De voorzitter van de kerkenraad Jan Hulzebosch bedankte Geurt voor zijn inzet in al die jaren. Hij overhandigde aan Geurt de gebruikelijke roos van dankbaarheid, en aan zijn vrouw een bos bloemen Geurt kreeg namens de gemeente daarnaast ook nog een boek over orgels en kerken en een cd opgenomen in de Aa-kerk in Groningen. Van zijn collega-organisten zal hij nog een cd. krijgen met orgelmuziek door hen gespeeld.

Geurt was al die jaren vrijwilliger. De vergoeding voor organisten stortte hij vele jaren in een fonds voor onderhoud van het orgel. Na afloop van de dienst kreeg een ieder de gelegenheid Geurt de hand te  schudden. Daar werd volop gebruik van gemaakt.

Geurt, bedankt voor alles.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”100″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]