Basiscatechese 2018/2019

Een gezellig clubje van 7 kinderen heeft afgelopen  seizoen de basiscatechese gevolgd.  Het eerste blok voor de kerst hebben de kinderen vooral  veel geleerd over de kerk. Onder andere een les over  dopen, waarbij de ouders ook aanwezig waren. Een  ander hoogtepunt was de rondleiding door de kerk door  Jaap (de tóren in!).

Na de kerst gingen we verder met lessen, deze stonden  helemaal in het teken van Jezus. Diverse verhalen zijn  de revue gepasseerd. Maar wat zeggen die verhalen  eigenlijk en wat kunnen we er nu nog mee? Samen  hebben we over de verschillende thema’s nagedacht.

Het was een leergierig, betrokken clubje kinderen. Wat  weten ze al veel! Dit bleek in de laatste les met het  verjaardagspel waarbij allerlei vragen over Jezus  beantwoord moesten worden. Het waren weer  interessante lessen, en niet alleen voor de kinderen! Het  was heel boeiend om samen met de kinderen na te  denken over de dingen in het leven die er echt toe doen.

De kinderen waren ook betrokken bij de voorbereidingen  van de kinderdienst. Zij hebben de prachtige puzzels  geschilderd die door alle kerkgangers bij elkaar  gepuzzeld moesten worden. Heeft u ze zien hangen in  de hal? Ook hebben ze de cupcakes gebakken die na de  dienst verkocht werden voor Kika.

Emmy schrijft er het volgende over:

Op zaterdag 2 maart hebben we met de kinderen van de  basiscatechese cupcakes gebakken. Dit deden we, omdat er op de zondag erna kinderdienst  was. We wilden daar gratis cake uitdelen. Op zaterdag bedachten we dat mensen een vrijwillig  bijdrage mochten geven. Dit was dan voor KIKA. We waren met 5 kinderen van de basiscatechese. Dit waren  Mart, Dianne, Nathalie, Bente en Emmy. Verder hielpen  Eef, Joep en Ilse mee.  Elin moest sporten, maar kwam tussendoor even kijken. Zij  maakte later nog extra cupcakes bij haar thuis. Iedereen had zelf eieren, meel en kookspullen  meegenomen naar Emmy’s huis. We hebben zeker 120  cupcakes gemaakt en versierd met spikkels en andere  versiersels.

Het was erg gezellig.

De basiscatechese werd afgesloten met een uitje. We  hebben het Geert Groote Huis bezocht. De kinderen  mochten Deventer ontdekken door de ogen van Geert  Groote met een speurtocht via de tablet. Helaas gooide  het slechte weer roet in het eten en moesten we al gauw  dekking zoeken in het museum.  Daarna hebben we de Lebuïnustoren beklommen met  een zeer enthousiaste gids, die ons ook de geheime  ruimtes liet zien, waar anders nooit bezoekers mogen  komen. Wauw, wat een uitzicht over Deventer, terwijl  windkracht 8 langs langs je oren waait! Terug in onze eigen kerk, hebben we pannenkoeken  gegeten. Het was een heel geslaagd uitje

. Ook namens alle andere dames van het basiscatecheseteam (Jeannette de Haan, Margreet Tamminga,  Jacqueline Cnossen, Ariane Molenbroek), kan ik wel  weer stellen een mooi en zinvol programma hebben  neergezet dit seizoen.

Dorine Nauta