Basiscatechese 2018/2019

Een gezellig clubje van 7 kinderen hebben afgelopen seizoen de basiscatechese gevolgd.

Het eerste blok voor de kerst hebben de kinderen vooral veel geleerd over de kerk. Onder andere een les over dopen, waarbij de ouders ook aanwezig waren. Een ander hoogtepunt was de rondleiding door de kerk door Jaap (de tóren in!).

 

Na de kerst gingen we verder met lessen, deze stonden helemaal in het teken van Jezus. Diverse verhalen zijn de revue gepasseerd. Maar wat zeggen die verhalen eigenlijk en wat kunnen we er nu nog mee? Samen hebben we over de verschillende thema’s nagedacht.

 

Het was een leergierig, betrokken clubje kinderen. Wat weten ze al veel! Dit bleek in de laatste les met het verjaardagspel waarbij allerlei vragen over Jezus beantwoord moesten worden. Het waren weer interessante lessen, en niet alleen voor de kinderen! Het was heel boeiend om samen met de kinderen na te denken over de dingen in het leven die er echt toe doen.

 

De kinderen waren ook betrokken bij de voorbereidingen van de kinderdienst. Zij hebben de prachtige puzzels geschilderd die door alle kerkgangers bij elkaar gepuzzeld moesten worden. Heeft u ze zien hangen in de hal? Ook hebben ze de cupcakes gebakken die na de dienst verkocht werden voor Kika.

Emmy schrijft er het volgende over:

Op zaterdag 2 maart hebben we met de kinderen van de basiscatechese cupcakes gebakken.

Dit deden we, omdat er op de zondag erna kinderdienst was. We wilden daar gratis cake uitdelen.

Op zaterdag bedachten we dat mensen een vrijwillig bijdrage mochten geven. Dit was dan voor KIKA.

We waren met 5 kinderen van de basiscatechese. Dit waren Mart, Dianne, Nathalie, Bente en Emmy. Verder hielpen Eef, Joep en Ilse mee. 

Elin moest sporten, maar kwam tussendoor even kijken. Zij maakte later nog extra cupcakes bij haar thuis.

Iedereen had zelf eieren, meel en kookspullen meegenomen naar Emmy’s huis. We hebben zeker 120 cupcakes gemaakt en versierd met spikkels en andere versiersels.

Het was erg gezellig.

 De basiscatechese werd afgesloten met een uitje. We hebben het Geert Grote Huis bezocht. De kinderen mochten Deventer ontdekken door de ogen van Geert Grote met een speurtocht via de tablet. Helaas gooide het slechte weer roet in het eten en moesten we al gauw dekking zoeken in het museum.

Daarna hebben we de Lebuïnustoren beklommen met een zeer enthousiaste gids, die ons ook de geheime ruimtes liet zien, waar anders nooit bezoekers mogen komen. Wouw, wat een uitzicht over Deventer, terwijl windkracht 8 langs langs je oren waait!

Terug in onze eigen kerk, hebben we pannenkoeken gegeten. Het was een heel geslaagd uitje.

Ook namens alle andere dames van het basiscatechese-team (Jeannette de Haan, Margreet Tamminga, Jacqueline Cnossen, Ariane Molenbroek), kan ik wel weer stellen dat we een mooi en zinvol programma hebben neergezet afgelopen seizoen.