Basiscatechese groep 7

Wat betekent het woord ‘Ichthus’ van onze Ichthus-kerk? Waarom ligt er steeds weer een ander kleur kleed over de tafel voor in de kerk? Wat doet de diaconie en wat moet je doen als jeugdcollectant? Wat zijn de tien geboden en wat hebben we nu nog aan die geboden?

Over deze vragen en nog veel meer hebben we gepraat bij de basiscatechese van groep 7, elke woensdagavond in de maanden oktober en november. We hebben een hele leuke groep, met 6 enthousiaste kinderen. Op één avond mochten de ouders ook komen en hebben we gepraat over de bijbel. Kinderen hebben hun vader of moeder geïnterviewd over de bijbel en we hebben hun bijbel-feiten-kennis getest! Op een andere avond hebben we het verhaal van Mozes besproken. De kinderen hebben een scene uit het verhaal uitgekozen en dit nagebouwd met lego:

JEUGD Basiscatechese

Kun je raden over welk stuk uit het verhaal van Mozes dit gaat?

Het onderwerp van de laatste keer was ‘Feest’, natuurlijk met een echte traktatie! Welke feesten vieren we in de kerk, en wat is de betekenis van die feesten? En waar zijn de os en de ezel gebleven in het kerstverhaal zoals de evangelist Lucas dat heeft opgeschreven in de bijbel? Vanaf woensdag 6 januari (19.00-20.00 uur) gaat de basiscatechese weer verder en nemen dominee Walter Meijles en Jacqueline Cnossen het stokje over. Als je ook zin hebt om mee te doen, neem dan even contact op met één van ons. Je bent welkom!

Margreet Tamminga en Jeannette de Haan