Bezinningsdag PGCS 2017

Op zaterdag 30 september kwamen ambtsdragers en taakdragers bijeen op het landgoed Oldenbelt in Heerde voor de jaarlijkse bezinningsdag.

Het thema voor die dag was: Laat je stem horen!

Na de koffie en het morgengebed maakten we kennis met elkaar door uit te spreken met welk dier je jezelf zou kunnen vergelijken met betrekking tot de uitvoering van het kerkelijk werk.

Dat leverde een hele menagerie op.

We konden onze stem laten horen door ons levensverhaal te vertellen aan de hand van een voorwerp, dat we hadden meegenomen. Dat leverde voor een ieder verrassende gezichtspunten op. Leuk om elkaar op deze manier weer eens anders te leren kennen.

Na de lunch in de vorm van een Agape maaltijd kregen we uitleg over het ontstaan van het landgoed en de opzet van de tuin en de kwekerij.

Wegens het slechte weer was een wandeling in de tuin niet mogelijk en alleen een ommetje op verharde wegen behoorde tot de enige mogelijkheid.

Vervolgens schreven we per groepje een couplet van 5 regels over de het thema en/of de dag  op de wijze van “Twee emmertjes water halen”

Na de theepauze sloren we met een korte vesper de dag af.

Een dag om in de toekomst te herhalen wellicht op een andere locatie met een ander thema.

En voor hen die het organiseerden: een welgemeend bedankt!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”120″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]