Bij de diensten in de Ichtuskerk in Colmschate

Ten geleide In deze rubriek presenteren we als eigen voorgangers welke bijzonderheden er zijn bij de diensten en welke lezing gebruikt worden. Vanwege de bijzondere tijd van het jaar geef ik alle vieringen weer om het overzicht compleet te houden.

 

Terugblik: kinderdienst, klimaatloop en eeuwigheidszondag

Op zondag 11 oktober was een spectaculaire kinderdienst met als thema: 1-2 Hup! In de beamer opstelling waren we bijeen met tegen de zeventig kinderen met hun ouders en vele vaste kerkbezoekers. Het kinderkoor Alegria zong naar hartenlust mee, de dirigent Brianne Geurtse begeleidde alle zang. De kinderen werden door een echte Jona meegenomen in het verhaal, de vis in en ook weer uit. Wat je al niet met grote tafels kunt! De foto’s zijn te vinden in deze Kerkklanken.

Kinderdienst 111015 (11)

Op zondag 18 oktober stond de viering in het teken van het pleidooi voor duurzaamheid. De Ichtuskerk participeerde in de klimaatloop. Een landelijke actie met het oog op de klimaattop te Parijs. Zo’n 25 wandelaars zongen we de zegen toe bij aanvang van de viering, waarna zij naar Zutphen liepen. Onderweg hebben zij wilgenstokken geplant, als teken van ruimte voor de natuur.

Op zondag 22 november herdachten wij de mensen die ons de afgelopen twaalf maanden ontvallen zijn. Daarnaast werden zeer veel kaarsen aangestoken ter nagedachtenis van al die andere mensen die dit leven verlaten hebben. De cantorij zong prachtig, het IJsselensemble gaf een fijnbesnaarde toon mee aan de sfeer. Dit alles samen bood een troost en bedding voor allen die treuren.

Zelf terugkijken? Wie wil zien hoe de vieringen waren kan foto’s ervan terugzien op speakap of de besloten facebook groep van de PGCS.