Busreis Ukraïine 24 april – 3 mei 2020

Al een paar jaar zijn het CUC en een aantal  gemeenteleden van de Ichtuskerk van plan om een  busreis te organiseren naar de plaatsen die onze  jongeren en de begeleiders gedurende ca. 20 jaar  hebben bezocht en daar meegeholpen hebben aan  projecten bij scholen e.d. Zoals je/u waarschijnlijk weet, brengen wij elk jaar met 2025 jongeren bezoeken aan de omgeving van Nagydobrony,  ca. 10 km over de Hongaarse grens met Ukraïine. Wij kunnen ons voorstellen dat gemeenteleden van de  PGCS , maar ook van de parochie en de Lebuïnuskerk ook  wel eens met eigen ogen willen zien wat er al die jaren gebeurd is.  Daarom organiseren we deze busreis.

De busreis is voor jong en oud, zoals voor (oud)  deelnemers aan de projectreizen, begeleiders,  gemeenteleden die wel of niet aan de projecten hebben  bijgedragen, maar ook voor andere personen die  interesse hebben om die regio te bezoeken.  Tijdens de 10­daagse busreis zijn we ca. 3 dagen in Ukraïne voor de bezoeken aan scholen, kindertehuizen,  een ziekenhuis en toeristische plaatsen.

Daarnaast  bezoeken we tijdens de reis ook in Hongarije Budapest,  en een kindertehuis in Nyíregyháza; in Polen Krakau  en omgeving, Wroclaw en eventueel andere plaatsen. We verblijven gedurende de reis in eenvoudige hotels; in  Ukraine eten en overnachten we in het gastenverblijf van  het kindertehuis in Nagy Dobron.

Het voorstel is om op vrijdag 24 april 2020 te vertrekken  en op zondag 3 mei terug te zijn in Colmschate.  De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Wij  maakten een ruwe schatting. Op basis hiervan zullen de  kosten per deelnemer € 600.­ tot € 675.­ bedragen op basis  van een 2­persoonskamer. De prijs is gebaseerd op  volpension verblijf. Een rondrit in Budapest en een  stadswandeling in Krakau zijn tevens inbegrepen.

Drankjes  zijn niet in de prijs opgenomen.

Om een beeld te krijgen van de voorgestelde reis, wordt  op 22 augustus in de Ichtuskerk een voorlichtingsavond gehouden.  Als er nu al interesse bestaat voor eventuele deelname,  dan kan dit worden gemeld aan Harm Klein,  harm.klein@hotmail.com en Jan Hulzebosch  hulzeboschjan@gmail.com.

Wij zijn nieuwsgierig hoeveel personen belangstelling  hebben voor deze informatieve en toeristische busreis,  die ook zal bijdragen aan een goed en gezellig contact  tussen de deelnemers onderling.

Het organiserend comité