CUC (1)

Zoals de laatste tijd al te lezen is op het blog, wordt er niet stilgezeten bij het CUC. In oktober vond er al een grootse koekjes verkoop plaats in Tuinland, waar, met een flink team is gewerkt aan maar liefst 18 kilo koekjes die 250 euro hebben opgeleverd. Met dit geld zou er een discobal worden aangeschaft voor de kinderen in het tehuis van Katko in Nagydobrony. Deze discolamp heeft uiteindelijk maar een paar tientjes gekocht dus de rest van het geld is (na democratisch besluit) achtergelaten in Barkaszo om daar voor de kinderen een aantal maaltijden te kunnen verzorgen.

Ook zijn de jongeren al bezig geweest met het maken van kerstpakketten voor de meiden in Ukraïne. Ieder kreeg twee of drie meiden toegewezen waarvoor men een kadootje moest kopen. Deze zijn gezamenlijk ingepakt en voorzien van kaartjes. Het leverde een enorm kerstpakket op. Deze week is de eerste delegatie leiding op roadtrip om via de nieuwe route een eerste verkennend onderzoek te doen naar mogelijkheden voor de klussen van komend jaar. Daarbij is een nieuw hostel gekozen voor de heenreis. Het kerstpakket is afgeleverd, er zijn overleggen geweest op de verschillende locaties in de buurt van Nagydobrony voor eventuele klussen en we hebben ons gezicht weer laten zien. We hebben gezien wat er is gedaan met het geld dat al eerder is achter gelaten in Barkaszo. Daar is voor de leerlingen voor een maand een maaltijd verzorgd tussen de middag. Helaas is het geld alweer op dus alleen de ‘rijke’ kinderen kunnen de maaltijd voor 50 eurocent betalen. Hier heeft dus de opbrengst van de koekjes weer een klein lichtpuntje kunnen brengen.

Ook hebben we de nieuwe deuren en ramen in Kisgejoc mogen bewonderen, waar het CUC de afgelopen zomer geld heeft achtergelaten. Tot slot zijn we naar Hongarije gereden in onze Citroën Berlingo en hebben deze daar achter gelaten bij de SARA foundation. De oprichter van deze organisatie helpt ons al een paar jaar over de grens van Ukraine en zaten om een eenvoudige auto verlegen. De SARA foundation geeft medische en juridische ondersteuning aan onverzekerde mensen.
Een prachtig initiatief om te ondersteunen. Het was een zinvolle reis waarbij we alweer vooruit kijken naar de volgende zomerreis,maar ondertussen zitten we niet stil!