CUC tientjesactie

Tijdens de eerste bijeenkomst met iedereen die komende zomer met het CUC mee gaat naar Oekraïne, ontvingen alle jongeren een briefje van 10 euro. Hierbij kregen ze de opdracht deze te vermeerderen, als ware het een microkrediet. Zo zijn er al jongeren, die grote zakken paaseitjes verdelen over kleine zakjes en deze zakjes mét een goed verhaal in hun omgeving verkopen. En dit proces kunnen ze natuurlijk een paar keer herhalen.

Dat goede verhaal is dit:
Elke zomer brengen wij op de heenweg naar Oekraïne een bezoek aan een tehuis voor lichamelijk en/of geestelijk gehandicapte vrouwen en meisjes in Nyíregyháza in Hongarije. Jack is een Nederlander en hoofd technische dienst van het tehuis en help ons al vele jaren met vertalen. Komend jaar willen we niet met lege handen aankomen, maar willen we van de opbrengst van de tientjesactie, nachthemden, ondergoed  en bh’s kopen. Aan die zaken is een groot tekort.

Dus mocht u komende tijd na de dienst jongeren aantreffen, die allerhande zaken aan de man proberen te brengen, dan weet u waarom het gaat.

Zaterdag 18 maart hebben Jo-Ann en Manuela Preuter, Job en Stijn Kluck en Willemijn Denissen een stand bemand op de voorjaarsmarkt van Tuincentrum Wilp. Ze verkochten zelfgemaakte koekjes, cupcakes, brownies en taart. En wederom mét een goed verhaal.