De Open Tafel op 31 mei 2019

Vrijdagavond kwamen de fijnproevers op de heerlijke  geuren van uit de keuken in de Ichtuskerk af. Dit keer  werden we naast Anneke en Els ook door Sara, Saba,  Bahram en Allah hartelijk ontvangen. Wat stond ons uit  de Iraanse keuken op culinair gebied te wachten. Dat  werd al snel duidelijk met een heerlijke Milk soup waar  de lepel bijna rechtop in kon staan.

Een champignon  soep met diverse groenten maar dan met melk  aangemaakt i.p.v. water. De smaakpapillen waren  geactiveerd. Anneke ging rond met een zwarte vrucht.  Het bleek een gedroogde limoen te zijn.

Niet onbelangrijk  bij het hoofdgerecht en wel Ghormeh Sabzi met rijst. Een  vijf sterren stoofschotel mag gezegd worden. Mals  lamsvlees o.a. en geserveerd met ook gele rijst. De kleur  geel staat voor vreugde en feest. Dat was het met recht  voor de fijnproevers.

Het nagerecht was Baghlava met  een kop thee. Een prachtige afsluiting als je denkt aan  het zoete van de Baghlava wat staat voor geluk. Dat  mochten wij elkaar zo toewensen. Maar in het bijzonder  Sara, Saba, Bahram en Allah. Hartelijk bedankt en het  smaakt naar meer.

Jan Vroonland