Vrijdagavond kwamen de fijnproevers op de heerlijke geuren van uit de keuken in de Ichtuskerk af. Dit keer werden we naast Anneke en Els ook door Sara, Saba, Bahram en Allah hartelijk ontvangen. Wat stond ons uit de Iraanse keuken op culinair gebied te wachten. Dat werd al snel duidelijk met een heerlijke Milk soup waar de lepel bijna rechtop in kon staan.
Een champignon soep met diverse groenten maar dan met melk aangemaakt i.p.v. water. De smaakpapillen waren geactiveerd. Anneke ging rond met een zwarte vrucht. Het bleek een gedroogde limoen te zijn.
Niet onbelangrijk bij het hoofdgerecht en wel Ghormeh Sabzi met rijst. Een vijf sterren stoofschotel mag gezegd worden. Mals lamsvlees o.a. en geserveerd met ook gele rijst. De kleur geel staat voor vreugde en feest. Dat was het met recht voor de fijnproevers.
Het nagerecht was Baghlava met een kop thee. Een prachtige afsluiting als je denkt aan het zoete van de Baghlava wat staat voor geluk. Dat mochten wij elkaar zo toewensen. Maar in het bijzonder Sara, Saba, Bahram en Allah. Hartelijk bedankt en het smaakt naar meer.
Jan Vroonland