De PaasChallenge 2021

Welkom bij de PaasChallenge 2021 – De Weg door Jeruzalem. Alsof je in een tijdmachine bent gestapt, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Je loopt door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR­codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen. Maar Wie ben jij? Ben je Juda; een man die leeft voor liefde? Of Claudia; een powervrouw die haar tijd ver vooruit is? Kies je voor Jozua; een echte vrijheidsstrijder? Of ben je Jozef; een spirituele leider?

Zo begon de PaasChallenge voor 14 groepjes en tweetallen die zich hadden aangemeld voor deze belevenis. Het spel kon gedurende drie dagen worden gespeeld, op 2, 3 en 4 april. Op deze manier werd eventuele drukte voorkomen en kon het spel volledig corona­proof plaatsvinden. De route liep door het Essenerveld en Dorp Colmschate waar een zevental gemeenteleden hun raam, voordeur of carport ter beschikking hadden gesteld om opdrachten op te hangen. Het begin­ en eindpunt was bij de Ichtuskerk.

Twee jonge deelnemers lossen een doolhof­puzzel op.

Met de opdrachten kon je spijkers verdienen die je vervolgens in het kruis mocht slaan.

De laatste opdracht was bij het lege graf van Jezus. Hier mocht je ook bloemzaadjes uitzoeken om thuis in een potje te ‘begraven’, met nieuw leven als resultaat.

Theologische verdieping

De PaasChallenge 2021 is gebaseerd op het werk van de Britse theoloog Tom Wright ‘Broken Signposts’. In dit boek wijst Wright erop dat ieder mens verlangt naar liefde, schoonheid, orde of spiritualiteit, maar dat deze zaken vervormd zijn en vragen om herstel. In het paasverhaal kom je deze vervormingen tegen in het karakter dat je speelt. De ontmoeting met Jezus geeft je de mogelijkheid om de weg naar heelheid in te slaan.

Bedankt!

De PaasChallenge is gemaakt door JOP (Jong Protestant), bedankt dat jullie er weer een spektakelstuk van hebben gemaakt.

En natuurlijk willen we ook de kerkleden bedanken waar we de opdrachten mochten ophangen.