De wind door je haren

Fietsen; iedereen heeft het als kind geleerd en je verleert het nooit. Het lijkt zo vanzelfsprekend: voor korte of langere afstanden pak je de fiets. Lekker de wind door je haren! Maar wat als je niet of niet meer in staat bent zelfstandig te fietsen?

Stichting Fietsen Alle Jaren Deventer maakt het mogelijk om toch dat lekkere buitengevoel te ervaren. De stichting heeft daarvoor de beschikking over twee fietsriksja’s; electrisch ondersteunde fietsen met plaats voor twee passagiers. De ene riksja staat in wooncentrum Ludgerus in Keizerslanden. De andere riksja staat in het verbindingshuis van de Vijfhoek.

Een ervaren fietser, de zogeheten fietspiloot, komt de passagiers ophalen. Je maakt een ritje waarheen je maar wilt. Je geniet van de wind door je haren, de gesprekken en de omgeving. Als Ichtuskerk willen we dit mooie initiatief van harte ondersteunen.

Binnen en buiten onze gemeente kennen we veel mensen die zo’n ritje geweldig zouden vinden. We zijn op zoek naar een coördinator om passagiers met fietspiloten in contact te brengen. Voel je daarvoor, wil je zelf een ritje maken, weet je anderen die dat zouden willen, of wil je meehelpen door fietspiloot of een andere vrijwilligerstaak op je te nemen?

Neem dan contact op met deventer@fietsenallejaren.nl. Zie ook www.fietsenallejaren.nl/deventer.

ds. Henk Schuurman