Een berichtje van het CUC-bestuur.

 

In december zijn Alja & Edwin weer voor een aantal dagen naar Oekraine geweest. Zo’n werkreisje aan het eind van het jaar heeft een aantal doelen: evalueren van ons bezoek van de afgelopen zomer én een voorzichtige inschatting maken van werkzaamheden, die we komende zomer kunnen verrichten. Daarnaast is het fijn om onze contacten aldaar warm te houden, want dit levert een fijne, warme samenwerking op. Ook hebben we dit jaar het kerstpakket voor het weeshuis, dat onze jongeren hebben samengesteld, mee de grens overgenomen.

In het tehuis van Nagy Dobrony zijn ze druk doende met een grote speelzaal, omdat er een flink aantal, erg jonge, nieuwe bewoonstertjes bij zijn gekomen. Komende zomer hopen we onder andere in deze zaal aan de slag te kunnen.

We hebben ook een bezoek gebracht aan de school van Barkaszo, waar we sinds 2016 elke zomer klussen. In 2017 hebben we belijning aangebracht in de gymzaal. Dit kwam de gemeente ten ore en die is toen begonnen met een flinke renovatie van deze gymzaal. Alles om kiezers te winnen, maar wij zijn erg blij met dit effect.

De school zelf is erg arm en krijgt van de overheid steeds minder geld. Zo wordt de school niet verwarmd en kan er alleen gekookt worden voor een groep kinderen, van wie de ouders 0,50 euro, per dag kunnen missen. Er is sprake van honger, want er staan vaak kinderen om resten brood te bedelen bij de keuken. We hebben ad hoc de beslissing genomen, om een bedrag achter te laten, zodat de 200 armste kinderen tijdens de wintermaanden 2x per week een soepmaaltijd met brood kunnen krijgen. Voor de volgende winter willen we een project opstarten, waarbij men (soep)maaltijden kan ‘adopteren’, want de nood is hoog, zoveel is duidelijk.

 

Binnenkort zullen er weer inzamelkratten in de hal geplaatst worden. We zijn op zoek naar de volgende zaken:

-lappen stof (De bewoonsters van het Hongaarse tehuis zitten graag achter de naaimachine)

-BH’s, elastische topjes, dames en meisjesondergoed (schoon en goede staat!!!)

-Pakken maandverband

-Sportschoenen in alle maten (in goede staat!)

Daarnaast zijn we op zoek naar tilbanden zoals die gebruikt worden in tilliften. Wellicht zijn er gemeenteleden, die in de zorg werken en ons kunnen helpen. Elke soort is welkom, over datum geen bezwaar.

De zomerreis van 2019 zal dit jaar plaatsvinden van 13 juli tot en met 23 juli en zoals u als merkt: we zijn er al druk mee. De reisleiding is al compleet en op 27 januari is de eerste informatie avond voor belangstellende potentiële ‘geitenbreiers’ met hun ouder(s). Het beloofd weer een mooie en vooral dankbare reis te worden.

We zien ernaar uit!

Edwin & Alja

CUC bestuur

 

 

Huis-aan-huis collecte CUC

Van de gemeente Deventer hebben wij toestemming gekregen om van 18 t/m 23 februari huis-aan-huis te collecteren in de Vijfhoek en Colmschate.

Maar dat gaat niet vanzelf. Daarvoor zijn collectanten nodig, mensen die bereid zijn voor het CUC de deur uit te gaan, op bellen te drukken, uitleg te geven. “Hoe meer zielen hoe meer vreugd” willen we in dit kader veranderen in “Hoe meer zielen hoe meer geld” want….

66 collectanten haalden in 2017 de som van € 3.775 op, in 2018 waren 49 collectanten verantwoordelijk voor € 3.125. Het gemiddelde van beide jaren is € 65 per collectant, dus meer collectanten betekent echt meer geld.

Laat duidelijk zijn: Er zijn niet veel mensen die collecteren leuk vinden, maar wel veel mensen die het desondanks doen.

Geef je op, het is voor een zeer goed doel.

Bij Roelof Michel:

tel. 06-13036463

mail: roelofmichel@gmail.com

 

En blijft u denken aan het inleveren van oude metalen in de container achter de kerk? Hartelijk dank alvast!