Een heel geslaagde Regiokerkendag

Op 6 oktober was het dan zover. Na de vele voorbereidingen die door de zes deelnemende PKN kerken uit de regio waren getroffen, stond de Lebuinuskerk in Deventer al vroeg open om kerkgangers en andere geïnteresseerden voor deze dag te ontvangen.
En de dag werd een succes. De viering en alle activiteiten erna verliepen naar wens en werden bezocht door ca. 500 mensen: een kerk vol!
Eén van de argumenten voor deze eerste Kerkendag was om in de regio kennis met elkaar te maken en samen op te trekken tijdens de viering, de lunch en tijdens de activiteiten in de middag die waren georganiseerd. Dat is zeker gelukt.

             
Een viering, die werd geleid door zeven voorgangers met een gelegenheidskoor, vele workshops binnen en buiten het kerkgebouw, het optreden van de G­key band uit onze PGCS kerk, diverse stands met informatie over het CUC, de groene kerk en over de kerken in de regio: een dag vol activiteiten.
Het thema van de dag was “Ontmoeten en Waarderen”.
Terugkijkend kunnen we concluderen dat tijdens de voorbereidingen en op de dag zelf dit thema bijzonder goed uit de verf is gekomen. Dit is ook wel gebleken tijdens de evaluatie van de dag.
Alle reden om dit voort te zetten; volgend jaar (2de zondag in oktober?) op herhaling. Veel mensen van de PGCS kerk hebben er de nodige energie in gestoken om deze  dag te doen slagen. Dank voor jullie inzet en het getoonde enthousiasme!