Een PROMO verslag van 22 oktober

Dit integratiecontact bestaat al 13 jaar en is zeer leerzaam & gezellig. Kom gerust een keer mee!
Ons jaarlijks uitje met de PRO(­testantse Ichtusdames & MO(­slima) voerde ons dit keer naar het pittoreske Zutphen.
De Ichtus­dames Anneke, Elisabeth, Carla, Hennie, Trijnie en ik reisden samen met de trein; al een vrolijke, gezellige belevenis op zich. De moslima Sureyya, Kiraz, Rukiye, Sengul en Cevahir vertrokken per auto. Zij hadden de koffie & thee weer prima verzorgd, zelfs met nog warme hazelnootcake, wat op de open fluisterboot erg verwarmend werkte. Zeer bedankt nogmaals !
Wandelend naar onze fluisterbocht genoten we van de schilderachtige huizen. Zutphen is een aanrader! Onze schipper stond klaar en onder grote hilariteit klommen we aan boord en maakten we ruim 5 kwartier een schitterende natuurtocht over de Berkel.

Onze schipper vertelde historische weetjes, terwijl we meermaals diep moesten bukken vanwege de lage bruggen, dus opletten geblazen! Kiraz, al fotograferend, werd luidkeels door ons
gewaarschuwd, de stemming was opperbest en vanaf het water zorgden de schitterende herfstnatuur én de mooie huizen (o.a. van Olaf en Riet Haasnoot destijds)
voor veel kijkplezier, we waren er soms stil van…

Er bleek een nieuw stuk vaargeul iets buiten Zutphen uitgegegraven te zijn, dus we hadden ook nog een primeur.
Het was frisjes en iets strammer dan op de heenreis stapten we uit, nadat we hoffelijk door de schippers van boord werden geholpen. Óp naar het hofje van het biologische Genietcafé voor onze lunch. Dat werd inderdaad genieten van oerbrood met warme geitenkaas, groentekroketjes, gegrilde papriktosti’s, Kiraz komt zeker terug om haar waardebonnen in te wisselen :­)
Hier schreven we een fluisterboot­beterschapskaart voor Herma, onze zieke organisator :­(

Verkwikt verlieten we het Genietcafé en wandelden door het oude centrum met veel natuurwinkeltjes naar het station en de auto.
Rond 15 u was iedereen weer thuis. Een heerlijk natuurdagje, Trijnie bedank je Geloven in Samenleven,
hartelijk namens ons?! Herma, volgende keer ben je weer van de partij!