Een terugblik op de ColmMarkt

Zaterdag 15 september stond in het teken van de ColmMarkt oftewel de jaarlijkse PGCS ­dag in een nieuw jasje! Niet in de kerk, maar alles buiten. Een twintigtal kramen, losse tafels en kasten om alle spullen uit te stallen. Een partytent voor de GKey ­band, een fietsenhok voor het rad van avontuur en nog een fietsenhok voor de oogstmarkt. Een wat hadden we een geluk met het weer! Het leek even te gaan regenen, maar het viel uiteindelijk erg mee.


Het werd een dag waar veel mensen elkaar ontmoetten bij een hamburger, een beker koffie met appeltaart, het zoeken naar diverse spulletjes, het snuffelen tussen alle boeken of bij het winnen van prijzen bij het rad van avontuur. Veel belangstelling trokken ook de oogstmarkt en de stand van de Ulebelt. Het geheel werd opgeluisterd met muziek van de GKeyband en spreekstalmeester Jan. En dan al die vrijwilligers, waarvan velen al dagen met de voorbereidingen bezig waren. Geweldig om zo samen gemeente te zijn!


De netto­ opbrengst van deze dag bedraagt afgerond € 4.800. • Rommelmarkt € 1415 • Boekenmarkt € 690 • Speelgoed € 500 • Loterij € 635 • Rad van avontuur € 450 • Catering € 560 • Oogstmarkt € 50 •Tandenborstels/tandpasta € 470 • Muziek € 30 De sponsorloop is dit jaar op startzondag gehouden en ook toen prachtig weer, veel deelnemers en een mooie opbrengst: € 1330 voor de lopers voor de kerk en € 1940 voor de lopers van het CUC. Een mooiere start van het seizoen hadden we ons niet kunnen wensen.

Van de totale opbrengst van beide dagen (€ 8070) is € 1000 bestemd voor de Ulebelt, € 2455 voor het CUC en € 4615 voor de ‘facelift’oftewel het opknappen van de kerk.

Naast veel positieve reacties zijn er ook kritische opmerkingen gemaakt over beide dagen. Heeft u suggesties of wilt u reageren op beide dagen? Graag, daar kunnen we alleen van leren. We gaan ons buigen over alle ingebrachte evaluatiepunten en kijken hoe we het geheel in de toekomst kunnen voortzetten, al of niet in aangepaste vorm. Momenteel zijn we helaas nog bezig om van de overgebleven spullen af te komen, maar ook dat komt goed. Het is duidelijk dat kringloopwinkels niet alles zonder meer aannemen. Wat rest is een positieve terugblik op beide dagen en een woord van dank aan alle vrijwilligers die het geheel mogelijk hebben gemaakt. Op naar de volgende ColmMarkt!

Namens de werkgroep ColmMarkt, Everard Post (06 28 52 26 81, everardpost@home.nl)