Gedachten in coronatijd

Hebt u het ook zo gehad met al dat corona nieuws? Je móet het haast wel volgen, omdat je er gewoon mee te maken hebt. Maar je moet jezelf onderhand gewoon dwingen om je gedachten wat te verzetten. Ik heb mijn gedachten daarom maar eens gefocust op onze nieuwe jaarthema : “Ken je mij”. Hoe kunnen we daar handen en voeten aan geven?

Een paar ideeën:

1. Speeddaten met elkaar

2. Gaan eten bij elkaar

3. Nieuw ingekomen leden voorstellen

4. Samen gaan wandelen of fietsen

5. Een quiz maken over mensen die actief zijn in de kerk

6. In te vullen door een volgende schrijver

De volgende stap is het organiseren van deze dingen, zodat het niet blijft bij ideeën. Ik merk dat het een beetje de gewoonte is om alle activiteiten plaats te laten vinden vanuit de raden e.d. Daarmee ben je afhankelijk van die raden. Dat is een keuze, maar dat kan ook anders. Je kunt veel sneller opereren als je in kleine groepjes gaat experimenteren. Als daarbij bepaalde activiteiten succesvol zijn, kun je alsnog opschalen. Activiteit 2 en 4 zijn heel geschikt om in klein verband mee te gaan experimenteren. Je kunt gewoon mensen benaderen en omdat je met coronabeperkingen zit, moet je het wel klein houden. Geen enkel probleem overigens, want dan leer je elkaar beter kennen.

Hoe gaat dit nu verder?

Ik begin voorzichtig met .het uitvoeren van een paar hierboven genoemde bedenksels. Heb je hier ook bepaalde ideeën over, grijp dan je kans in de volgende Kerkklanken. Zie je wat in meedoen met bepaalde genoemde activiteiten, dan hoef je niet op de volgende Kerkklanken te wachten. Bel of mail me maar, mijn gegevens staan achterop dit blad.

Tot slot nodig ik anderen uit om ook de pen (computer is handiger) ter hand te nemen. Laat eens wat van je horen. Ik zou bijvoorbeeld wel eens willen weten hoe het mensen bevalt om thuis de digitale diensten te volgen. Bevalt het mogelijk zo goed dat je dit blijft doen, of vind je het maar niks maar kun je door omstandigheden niet anders. Ik ben benieuwd!!

Bertus Wernsen