Gered Gereedschap

logo

 

In de werkplaats van Gereedschap Deventer wordt oud gereedschap dat niet meer gebruikt wordt opgeknapt en weer prima bruikbaar gemaakt zoals hebt kunnen zien op de startzondag. Deventer heeft een plaatselijke afdeling van Gered Gereedschap Nederland met het Dienstencentrum in Amsterdam. In Deventer wordt (oud) gereedschap ingezameld, opgeknapt en naar projecten in ontwikkelingslanden gestuurd. Het merendeel gaat naar technische scholen in Afrika. Het gaat daarbij om handgereedschap zoals; schroevendraaiers, hamers,nijptangen, schuifmaten, bankschroeven, boormachines, waterpassen, troffels, borstboren, meubelmakersbankschroeven, verstekhaken, spookschaven, elektrische- en handslijpmachines, stalenlinialen, koevoeten, schietbeitels, hakvermoorbeitels, haalmessen enz.

Per jaar knapt de werkplaats circa 3.000 stuks gereedschap op. De 20 vrijwilligers en bestuursleden in Deventer werken zonder vergoeding mee.

Drie belangrijke doelen van Gered Gereedschap

a. Mensen in ontwikkelingslanden kunnen met het gereedschap op eigen kracht verder gaan.

b. Gebruikt gereedschap wordt niet weggegooid, maar opnieuw gebruikt, waardoor we duurzaamheid bevorderen.

c. Vrijwilligers van de organisatie zetten hun technische kennis en energie belangeloos in voor de medemens.

Wat kunt u doen?

U kunt uw oude gereedschap, dat u niet meer gebruikt, aan ons geven. Er is in de kerk een inzamelbak , de koster weet waar deze staat, eveneens kunt u bij Praxis een bak vinden en ook bij de wereldwinkel in de Nieuwstraat kunt u gereedschap afgeven.

Uw oude gereedschap kunt u ook afgeven aan de werkplaats aan de Spanjaarsdijk 92b, dan kunt u tevens de werkplaats zien. De werkplaats is geopend op maandagmiddag, dinsdag en woensdag. Als u soms interesse hebt in het werken in de werkplaats is er nu nog enige plaats, meldt u zich gerust aan.

A3 Groeneveld medewerker Gered Gereedschap Deventer.