Jantje gaat en Jantje komt.

Tijdens de vergadering van de Kleine Kerkenraad op 16 januari heeft Jan Vroonland afscheid genomen als voorzitter van de Kerkenraad van de PGCS. Dit gebeurde op ludieke wijze door het stokje over te dragen aan de nieuwe voorzitter: Jan Hulzebosch.

Jan Vroonland sluit een lange periode als ambtsdrager af; hij was ca. 11,5 jaar actief in de Kerkenraad, eerst als voorzitter Diaconie en daarna als voorzitter Kerkenraad. Hij was jarenlang hét gezicht van onze kerk en rondde veel zaken op een uitstekende manier af, ook al waren die lang niet altijd gemakkelijk. Door zijn humor en transparantie in de omgang met mensen en in het aansturen van onze kerk was hij de juiste man op de juiste plaats. Jan blijft binnen de kerkelijke wereld betrokken bij De Groene Kerk.
Onze scriba Mieke van der Kuip sprak Jan tenslotte lovend toe en dankte hem voor de goede samenwerking. De nieuwkomer Jan Hulzebosch is een bekende binnen de PGCS. Hij was in het verleden al sterk betrokken in de kerk, o.a. in het jeugdwerk. Verder speelt hij al jarenlang een rol in de Zondagavondsoos en is hij altijd van de partij als er wat te doen valt. Mooi dat hij deze uitdaging aangaat en samen met het team vrijwilligers dit werk wil oppakken. We zijn ervan overtuigd dat we met de nieuwkomer weer een goede voorzitter in ons midden hebben en zien uit naar een mooie samenwerking.

We wensen je veel inspiratie en plezier, Jan!

 Namens de Kerkenraad, Harm Klein