Kennismakingsavond met Ds. Henk Schuurman en zijn vrouw Marry

Kennismakingsavond met Ds. Henk Schuurman en zijn echtgenoot Marry Schuurman.

 

Op dinsdagavond 2 mei kon de gemeente van de Ichtuskerk kennismaken met Henk en Marry Schuurman.De voorzitter van de Kerkenraad Jan Hulzebosch opende de avond en heette iedereen hartelijk welkom. Daarna stelde Henk zich voor m.b.v. een sprookje. Een sprookjesverteller wenste voor hij dood ging een kabouter te zien. Dat was hem in zijn hele leven nog niet overkomen en hij geloofde heilig in de kabouter.  Henk vergeleek zich met die sprookjesverteller.  Hij gelooft in een levende God, die hij ook nog nooit gezien heeft, maar hij vertrouwt erop, dat God aanwezig is in ons leven. Ook Marry stelde zich voor en vertelde iets over haar dagelijkse werk, dat grotendeels binnen de geestelijke en lichamelijke verzorging ligt.

Henk en Marry houden beiden veel van muziek en ze bespelen diverse fluiten. Ze speelden voor ons 2 stukken, die goed in de smaak vielen. Samen met Theo von Banniseht speelde Henk een improvisatie.

Na een korte pauze werden we allen in de kerkzaal verwacht. Daar was op de vloer m.b.v. plaatsnaamkaartjes Nederland weergegeven. Jan Hulzebosch stelde diverse vragen over bijv: geboorteplaats, opleidingsplaats, werkplek,  een belangrijke plaats in je leven, enz. Daardoor moest er voortdurend van plaats worden gewisseld en kwamen de gemeenteleden op diverse manieren met elkaar in contact. Daartussendoor maakten Henk en Marry kennis met veel gemeenteleden.

Aan het eind van de avond nodigde Jan  Hulzebosch een ieder uit voor een hapje en een drankje in de hal.

Ds. Henk Schuurman doet zijn intrede in onze gemeente op zondag 25 juni.

Voor hen die bij de intrededienst aanwezig willen zijn heeft Henk Schuurman een duidelijk verzoek:

Neem allemaal een blok hout mee.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”111″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]