Kerk zijn in tijden van crisis

De ontwikkelingen rond het coronavirus gaan harder dan wij kunnen reageren. Een papieren medium als Kerkklanken blijkt in deze verwarrende tijden ongeschikt om daar goed op in te spelen. Misschien is wat we nu schrijven al achterhaald als het blad bij u in de bus rolt. Niettemin, zoals we op de website en speakap al hebben aangekondigd, verzorgen wij zolang als nodig of mogelijk is, op zondagmorgen via www.kerkdienstgemist.nl om 10.00 uur een viering/morgengebed. Zo blijven we met elkaar verbonden. De viering is helaas niet toegankelijk.

Wel kunt u vooraf een gebedsintentie inzenden, welke in de viering een plaats krijgt (trijnieplattje@hetnet.nl, h.schuurman@pgcs.nl).

In de komende tijd willen we graag contact houden met elkaar en naar elkaar omzien. Dat kan helaas vaak niet door middel van elkaar bezoeken. Wel kunnen we via de telefoon, door een kaartje te sturen, te mailen of te appen laten weten dat we aan elkaar denken. Mocht u behoefte hebben aan contact met ons: wij zijn elke dag van 9.00 tot 10.00 en van 16.00 tot 17.00 bereikbaar (telefoonnummers zie achterpagina).

Op www.kerkliedwiki.nl kunt u dagelijks een korte overdenking beluisteren rond een lied uit het Liedboek. Klik op ‘luistertroost’.

Op weg naar Pasen is het een vreemde gewaarwording dat zo veel ontmoetingen en activiteiten juist nu niet doorgaan.

Met vertrouwen zien we uit naar het moment dat we weer voluit samen kunnen vieren, delen, leren en ontmoeten. Tot die tijd vinden we creatieve en wellicht verrassende mogelijkheden om gemeente van Christus te zijn.

In verbondenheid,
ds. Trijnie Plattje
ds. Henk Schuurman