Lezing en recital in Synagoge van Zwolle

Op woensdag 3 oktober 2018 geeft Midden-Oostenexpert drs. Els van Diggele in de Synagoge van Zwolle een lezing over “70 Jaar Joodse identiteit van de staat Israël.”

Wat houdt de joodse identiteit van het land in?

In deze lezing wordt uiteengezet hoe diverse groepen in Israël met elkaar worstelen om de identiteit van hun land. Els van Diggele is historica, journaliste en onafhankelijk onderzoekster van Israël en de Palestijnse gebieden. Haar laatste boek over dit onderwerp is onlangs genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs. De lezing wordt vanwege het 70-jarig bestaan van Israël afgewisseld met een recital van Israëlische en Jiddische melodieën op de moderne versie van Koning Davids lievelingsinstrument, de harp.

De harpiste Suzanne Zijderveld (1990) rondde in 2016 haar master succesvol af aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Zij won diverse prijzen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de afdeling Zwolle/Overijssel van het Genootschap Nederland-Israël en vindt van 19.30 tot 22.00 uur plaats in de Synagoge aan de Samuel Hirschstraat 8. Niet-leden betalen een toegang van € 7,50.

Voor illustraties: zie hieronder.

Drs. Els van Diggele bij de presentatie van haar laatste boek over de Palestijnse samenleving (genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs).

De harpiste Suzanne Zijderveld rondde in 2016 haar master af aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.