Nieuws van de ‘facelift commissie’

Beste mede-gemeenteleden,

Hoewel er nog weinig zichtbaar is van de facelift van met name de hal van onze kerk, is er achter de schermen al een heleboel gebeurd. Er liggen nu concrete plannen om de hal en de gang naar de kerk grondig aan te pakken. De opdracht is om te zorgen voor een hal als representatieve ontmoetingsplek met een nieuwe, frisse en eigentijdse uitstraling. Het moet een ruimte worden die geschikt is als ontmoetingsplek en gespreksruimte; een ruimte die uitnodigend is. Betrekkelijk simpele ingrepen kunnen hier al heel veel doen. Opruimen, likje verf, kussens in de vensterbanken waardoor extra zitplaatsen worden gecreëerd (zie foto) en het monteren van plafondplaten in de gang naar de kerk. In de vergaderzalen zorgt vervanging van de (enigszins gedateerde) gordijnen al voor een heel andere sfeer. In de soosruimte boven in de pastorie is al een begin gemaakt. Dit wordt een ruimte die gebruikt kan worden voor allerlei doeleinden. Vooral een plek voor de jeugd, maar ook geschikt voor gemeenteleden die er hun verjaardag of een ander klein feestje willen vieren.

Een groter project wordt het aanpassen van de huidige entree. Het plan is om de open overkapte ruimte geheel dicht te maken zodat daar een ruime entree met garderobe ontstaat . Het moge duidelijk zijn dat dit plan meer kost dan de plannen voor de interne werkzaamheden. Om deze verbouwing te bekostigen zullen acties worden gehouden en wordt gekeken naar subsidiemogelijkheden. Door zoveel mogelijk werkzaamheden zelf uit te voeren (door ons allemaal dus) kunnen we de kosten behoorlijk drukken.

Wees dus vooral gul met uw tijd, inzet en geld als er de komende tijd een beroep op u wordt gedaan om op de een of andere manier mee te helpen aan het opknappen van ons kerkgebouw!

Voor vragen kunt u terecht bij de leden van de faceliftcommissie: Gerda de Bree, Rieky van Niejenhuis, Jannie Post, Harm Klein en ondergetekende.

Namens de facelift-commissie, Jan Hulzebosch

kussen