Onderhoud kerk

Het aanleggen van de buitenverlichting (één van de collectedoelen vorig jaar), is in volle gang. De verlichting rondom het kerkgebouw is afgerond. Dat ziet er alvast sfeervol uit! Er komt een lantaarnpaal naast het afscheidshuis. Hierdoor wordt het pleintje voor het afscheidshuis beter verlicht en dat geldt ook voor de ruimte waar de containers staan. De verlichting in de fietsenhokken wordt binnenkort ook vervangen. Andere onderdelen van dit project zijn het plaatsen van een lamp boven de entree en een grote spot aan de voorkant van de kerk.

Een nieuwe vaatwasser, ons vorige collectedoel, is inmiddels aangeschaft en met behulp van ons onderhoudsteam is deze geplaatst en aangesloten. De oude vaatwasser bleek zo slecht dat het apparaat ten goede is gekomen van het oud ijzer inzameling van het CUC. Oorspronkelijk was het idee om deze oude vaatwasser naar Oekraïne te brengen, maar daarvoor was de vaatwasser in te slechte staat.

Er is een plan van aanpak gemaakt voor een mogelijke vervanging van de kozijnen/beglazing van de pastorie. De kozijnen zijn niet in al te beste staat. Het idee is om kunststofkozijnen te plaatsen met HR++ glas. Er zijn inmiddels twee offertes binnen. Het is een behoorlijk bedrag. De offertes moeten nog worden vergeleken en de mogelijkheden worden nog nagelopen. Er is nog geen besluit genomen. In dit kader wordt ook gekeken of het mogelijk is om subsidie hiervoor te verkrijgen omdat het een duurzame verbetering is.