Open Tafel/Wereldmaaltijd.

Vorig jaar 3 maart kookten we voor de laatste keer in de kerk. Het was een Wereldmaaltijd en samen met de groep Ubi Caritas.Helaas hebben we de rest van 2020 geen gezamenlijke maaltijden meer gehad. Maar Els en ik kregen zo langzamerhand wel weer zin om wat te ondernemen. Maar hoe, wat en waar gingen we dat doen. Zo ontstond het plan om een Take Away maaltijd te gaan doen. Het werd een Wereldmaaltijd.

Waar we anders de hele gemeente voor uitnodigen, vroegen we dit keer alleen de vaste Open Tafel gasten. We vonden het erg spannend, want we hadden geen idee wat de reacties zouden zijn. Nou die kwamen al snel binnen en we hadden uiteindelijk 27 gasten. Dus daar gingen we voor aan de slag. Het menu werd bedacht, dat moest wel geschikt zijn voor een Wereldmaaltijd en ook makkelijk in te pakken voor Take Away. De inkopen en taken werden verdeeld en deze keer kookte ik thuis en Jan Kees hielp mee met de mise­ en­ place. Ook verdeelden we de maaltijden over de bakjes.

Dan naar de kerk, waar Els al klaar stond en samen deden we de maaltijd, het brood en toetje in tasjes. Wat leuk om op deze manier wat gemeenteleden te zien en even te spreken. Er werden zelfs ook maaltijden bezorgd, dank voor jullie inzet. Het was erg leuk om te doen en Els en ik hebben het voornemen om het zeker binnen niet al te lange tijd nog maar eens te doen. Langzaam worden er al weer plannen gemaakt. Daarover een volgende keer meer.