Plannen voor busreis naar Ukraine

 

Plannen voor busreis naar Ukraine.

Zoals begin juli al is aangekondigd, verkennen we  momenteel de interesse voor een busreis naar Ukraïne.  Nu blijkt al dat er aardig wat belangstelling is, in elk geval  om de voorlichtingsbijeenkomst te bezoeken die op 22  augustus om 20.00 uur in de Ichtuskerk is gehouden.  We hopen dat deze bijeenkomst goed is bezocht! Hierbij in het kort nogmaals de informatie over de reis, die  georganiseerd wordt voor jong en oud, zoals voor (oud)  deelnemers aan de projectreizen, begeleiders,  gemeenteleden die wel of niet aan de projecten hebben  bijgedragen, maar ook voor andere personen die interesse  hebben om die regio te bezoeken.

Tijdens de 10­daagse busreis zijn we ca. 3 dagen in  Ukraine voor de bezoeken aan scholen, kindertehuizen,  een ziekenhuis en toeristische plaatsen. Daarnaast  bezoeken we tijdens de reis ook in Hongarije Budapest,  en een kindertehuis in Nyíregyháza; in Polen Krakau en  omgeving, Wroclaw en eventueel andere plaatsen. We verblijven gedurende de reis in eenvoudige hotels; in  Ukraine eten en overnachten we in het gastenverblijf van  het kindertehuis in Nagy Dobron.

Het plan is om op vrijdag 24 april 2020 te vertrekken en op  zondag 3 mei terug te zijn in Colmschate.  De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Wij  maakten een ruwe schatting. Op basis van ontvangen  aanbiedingen zullen de kosten per deelnemer EUR 600.­  tot EUR 675.­ bedragen op basis van een 2­persoonskamer.  De prijs is gebaseerd op volpension verblijf. Een rondrit in  Budapest en een stadswandeling in Krakau zijn tevens  inbegrepen. Drankjes zijn niet in de prijs opgenomen. Interesse kan al gemeld worden aan Harm Klein,  harm.klein@hotmail.com en Jan Hulzebosch  hulzeboschjan@gmail.com.

Het organiserend comité