Regionale commissie Vorming en Toerusting

 Op zondagmiddag 7 februari kwamen in Diepenveen een kleine veertig mensen bij elkaar om samen een fijne winterwandeling te maken. Er waren zelfs twaalf kinderen meegekomen. Na een kopje koffie, thee, ranja of chocomel in de Notenhof gingen de wandelaars op pad richting Nieuw Rande. Zij namen per groep een of twee kaartjes mee waarop vragen stonden die verband hielden met de 40 Dagentijd of Vasten om zodoende in gesprek te komen.

De kinderen kregen een eierdoos mee om tien “schatten” uit de natuur te verzamelen. Men volgde een route die door middel van letterkaarten was uit gezet. De kaarten hadden een letter waar later een woord van gevormd moest worden. Ook was er een stencil over het getal 40 en waar in de Bijbel we dit getal kunnen vinden. Terug bij de Notenhof gingen de kinderen al snel aan de slag met de stokken om een afbakbroodje boven het vuur te bakken. Daar werd een knakworstje in gestoken en zo smulden zij er lekker op los. Toen alle groepen terug waren lazen we met elkaar de zegenbede uit het liedboek van bladzij 549. Hierna konden eindelijk de pannen erwten- en pompoensoep aangesproken worden.

Er werd heerlijk buiten naast de Notenhof gegeten en de kinderen amuseerden zich met hun stokbroodjes rond de vuurkorven. In totaal 16 liter soep ging schoon op en ook de marshmallows verdwenen als sneeuw voor de zon. Wij sloten de maaltijd af met het lezen van de dagtekst van 7 februari Spr. 3: 5-6 en het gebed van Franciscus uit het liedboek bladzij 1355.

Na een hartelijke afscheid ging ieder weer huiswaarts en uit de enthousiaste reacties mogen wij opmaken dat het een zeer geslaagde middag was mede dankzij het heerlijke weer.

Namens de commissie Vorming en toerusting; Janny Post ,Colmschate. Magdaleen Bruce, Diepenveen

uIT DE BRIEVENBUS - WANDELING   uIT DE BRIEVENBUS - WANDELING-2