Schatgraven’ met oud en jong: kom in beweging met Ichtus 3.0!

Op eerste Pinksterdag, zondag 23 mei, organiseert de werkgroep Ichtus 3.0. een eerste gesprek met de gemeente over de kerk van de toekomst. Tijdens een wandeling, kunt u in tweetallen in gesprek aan de hand van een aantal vragen. Daarna is er nog een uitwisseling met een ander tweetal. En als u liever niet wandelt, maar wel mee wilt praten, dan kan dat met dezelfde vragen op het terras in of bij de kerk. Koster Jaap zorgt voor de catering. In onze gesprekken gaan we ‘schatgraven’: we zoeken met elkaar zoveel mogelijk goede voorbeelden voor de kerk van de toekomst. Wat is voor ons van waarde, in de kerk? Waar verlangen we naar? Waar zouden we graag meer van willen zien? Waar zien we dat al oplichten? Die goede voorbeelden onderzoeken we dan met elkaar op onze sterke kanten: waar zijn we als Ichtus­gemeente goed in? Wat hebben we op onze beste momenten al in huis? Welke bouwstenen voor de toekomst levert dat op?

Ook voor de kinderen en voor de jeugd is er een programma. Want hun ideeën hebben we hard nodig, als we gaan nadenken over de toekomst! Zij zullen met een eigen programma schatgraven en bouwstenen verzamelen. De leiding van Kindernevendienst XL verheugt zich op hun komst! Dit programma voor de kinderen zal direct na de kerkdienst plaatsvinden.

Aanmelden

Omdat we met Pinksteren nog steeds te maken zullen hebben met beperkende maatregelen, willen we graag even weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Dan kunnen we alles zo coronaproof mogelijk organiseren. Het kan zijn dat we verschillende starttijden nodig hebben.

Daarom horen we graag van u:

• Met hoeveel volwassenen u meewandelt, en hoe ver (3 of 5 kilometer);

• Of dat u liever het hele gesprek op het terras meedoet;

• Hoeveel kinderen en/of jongeren er meekomen;

• Uw contactgegevens (mailadres en telefoonnummer).

U kunt uw aanmelding uiterlijk 22 mei sturen naar: ichtus3.0@pgcs.nl Bij aanmelding krijgt u van ons tijdig bericht hoe laat u welkom bent voor de start! Gezocht! Als werkgroep kunnen we voor deze Pinksteractiviteit nog wel wat helpende handen gebruiken.

Wij zoeken met name mensen die:

• twee routes uit willen zetten;

• de aanmeldingen willen registreren en de groepjes willen maken;

• de wandelaars op de dag zelf op weg willen helpen

Zin in? Stuur snel een berichtje naar: ichtus3.0@pgcs.nl

Voor vragen of om aan te melden kunt u ook telefonisch contact opnemen met Rien Prinsen, tel. 06­19045612 (Graag bellen tussen 19.00 en 21.00 uur).