Terugblik

Terugblik

In februari hebben we avondmaal gevierd onder de klank van harp en viool, dankzij het IJssel ensemble o.l.v. Ingeborg Griffioen. Samen met de door hen ingestuurde stukken, in combinatie met orgel, werd dit een bijzondere viering.

Vespers, Paascyclus, Passion en Paasmorgen

In de tijd naar Pasen toe is er vanuit de vieringen een rijk aanbod aan mogelijkheden geweest om de betekenissen van Pasen dichtbij te laten komen. De vespers stonden weer als een huis, ondanks de grote wisselingen in de voorbereidingsgroep. Een huis dat goed werd bezocht.

De kerkzaal werd weken lang van symboliek voorzien met schilderijen en bloemschikkingen. Dit jaar was de paascyclus, met ondersteuning van de cantorij, gestoeld op een deels klassiek spoor met her en der eigentijdse elementen erin. De voetwassing op donderdag, de moderne kruisweg op vrijdag (Schouwen van uitgeverij Docete), het opnieuw geboren worden van het licht op zaterdag. De uitbundigheid van de koperblazers gaf zaterdagavond en zondagmorgen een vrolijke sfeer mee.

Nieuw was dit jaar dat er een musical was van en voor jeugd op Stille Zaterdag. Grote dank aan Rien Prinsen die deze kar getrokken heeft. Zelfs Ton de Haan was weer van de partij. De passie van de jeugd maakte deze Passion een mooi begin van hopelijk een nieuwe traditie.

De Paaswake werd dit jaar door een gezellig en hechte groep doorgebracht. De hele nacht wakker blijven was voor veel jongeren te ambitieus. Petje af voor hen die het vol hebben gehouden. Er waren jongeren bij die dit weekend net zo druk waren met kerk als ik, als voorganger!

De Passion2016 (11) De Passion2016 (5) De Passion2016 (6)

Jeugddienst Levensparels

Een lange aanloop naar deze jeugddienst toont maar weer waarom we er niet meer doen per seizoen. Wat hebben de jongeren er een mooi werk van gemaakt met hun weergaven van de parels. Dank eveneens aan de jeugddienstcommissie en band die het geheel maar weer mogelijk hebben gemaakt. De beamer kreeg ik tot grote hilariteit op mijn snufferd toen ik op de relaxpoef neer-plofte. Dat zal met de nieuwe beamers niet meer kunnen gelukkig! We hebben er een uitvergrote variant van de levensparels aan overgehouden.