Van de Kerkenraad

2021 is begonnen. Het kabinet is gevallen. De coronakaart van Nederland kleurt donkerrood, nog net niet zwart. Maar op 16 januari valt de eerste sneeuw van dit jaar en mijn uitzicht wordt met een fraai wit damasten laken bekleed. Als dit geen teken van hoop is, weet ik het niet meer. Alle ellende is even toegedekt onder een fris nieuw laken, waarop het eten van 2021 mag worden geserveerd. Wat zal er dit jaar allemaal op het menu staan? We gaan het zien. Ik wens u een goed en gezegend 2021 en hoop dat we met zijn allen oog hebben voor al het mooie dat er nog steeds is.

Komen en gaan van ambtsdragers

Op 17 januari hebben we afscheid genomen van drie jeugdouderlingen: Rien Prinsen, Theo van der Veen en Joost Nauta. Het goede nieuws is dat ze alledrie actief blijven in het jeugdwerk met het organiseren van activiteiten. “Als jeugdouderlingen hebben jullie flink aan de boom geschud om eenheid in het jeugdwerk te krijgen. Paaswakes, afstemmen met CUC en inzet voor fondsenwerving, in kader van project Ichtuskerk 2.0 meedenken over opzet en vernieuwing binnen de kerk. Het is allemaal op jullie pad voorbij gekomen. Binnen de kerkenraad het jeugdwerk menig keer het enthousiasme onder de aandacht gebracht. Dat gaan we zeker missen. Mooi hoe jullie in coronatijd de jongeren van o.a. de jeugdkerk met eigentijdse middelen betrokken hebben weten te houden bij de gemeente. Bedankt voor jullie creatieve ideeën, bijdrage en fijne samenwerking.”

Ook de voorzitter Jan Hulzebosch is gestopt. “Het voorzitterschap van de kerkenraad en de contacten met de regiokerken is jou ogenschijnlijk gemakkelijk afgegaan. De vergaderingen heb je dikwijls binnen de tijd in goede banen geleid. Je staat open voor andere meningen. Als voorzitter ben je een spin in het web en wordt er aan alle kanten aan je jasje getrokken. Om de kikkers in de kruiwagen te houden ­ ook in coronatijd ­ valt niet mee. Je hebt je geprofileerd als een meewerkend voorman die ook zijn creativiteit volop inzet. Het tuinteam, zingen in het dialect tijdens de dienst, met het cabaret dansen op psalm 118 in een tutu, of gangmaker in de herberg het Hof van Bethlehem. Niets is jou te dol. Eigenlijk zijn die 4 jaren voor jou één hele mooie dag geweest. Bedankt voor jouw inzet.”

Ook op 17 januari is Frits van Doorn als penningmeester van de Diaconie herbevestigd voor twee jaar.” Als diaken heb je de gemeente maar ook de kerkenraad gewezen op haar diaconale verantwoordelijkheid. Meer en meer groeide jij in de rol van penningmeester. De begrotingen en de jaarrekeningen zijn bij jou in goede handen. Je weet op nuchtere wijze deze documenten te presenteren. Je eindigde voor het gevoel zo in de trant van: Dit is mijn toelichting en daar moet u het mee doen. Bedankt voor jouw inzet en fijn dat je doorgaat.”

Op 17 januari is ook aandacht besteed aan Hans Meuzelaar. Hij was jarenlang actief als tweede scriba en maakte het dienstenrooster voor de zondagen. Het laatste jaar beperkte hij zich tot het maken van het rooster. Harm Klein is sinds september vorig jaar notulist geworden bij de kerkenraad en vanaf nu gaat Geert van Niejenhuis het rooster maken. Hans, ook jij bedankt voor je inzet alle jaren. Tot slot is op 17 januari Jan Vroonland geüpgraded tot voorzitter. Hij was al een jaar vicevoorzitter. Jan, veel plezier en wijsheid in je nieuwe rol! De oplettende lezer zal nu zeggen: ‘ik lees alleen maar wat over gaande ambtsdragers, wie zijn dan de komende?’ U hebt scherp gelezen. De komende ambtsdrager bent u zelf! Op zondag 13 september wordt u bevestigd in uw ambt. Tot die tijd kunt u bedenken wat u wilt gaan doen. Waar liggen uw ambities en capaciteiten? Hebt u vragen vooraf, bel of mail me. Mijn gegevens staan achterop Kerkklanken. Ondertussen reserveer ik voor u een stoel bij de kerkenraad.

Bertus Wernsen