Vanuit de Kindernevendienst

Tijdens het advent- en kerstproject hebben we samen geleerd van en gelezen over Jesaja. Jesaja schreef een boek vol verwachting. Jip had dit boek voor ons meegenomen. Elke week was er een ander thema, met ook andere opdrachten erbij: we begonnen 1e advent met ‘God zorgt voor jou’, waarbij we met onze handen probeerden uit te beelden hoe wij voor anderen kunnen zorgen. Ook leerden we gebarentaal.

Op 2e advent was het thema ‘Stel je voor…’, toen maakten we van wapens gereedschap, volgens Jesaja 2:4. We deden dit op verschillende manieren: tekenend, met klei of met Lego.

3e advent maakten we ‘Bloemen in de woestijn’. De 4e advent waren we dichtbij kerst, daarom maakten we engelen, die de boodschap van kerst verkondigen.

Kerstochtend is onze verwachting uitgekomen: Jezus is geboren! Daarom hebben we sterren gevouwen van vloeipapier.
In de komende veertigdagentijd is het thema ‘Ik zorg voor jou’. We gaan ontdekken dat je op veel manieren voor iemand kunt zorgen: door iemand eten te geven, door met iemand te praten, door te zorgen dat iemand zich thuis voelt. Zo zorgt God voor ons en zo kunnen wij ook voor elkaar zorgen.