Vijftig vrouwen ontmoeten elkaar op Internationale Vrouwendag

Je verdiepen in elkaars cultuur

Vijftig vrouwen uit verschillende culturen kwamen 8 maart ’16 op de Internationale Vrouwendag bij elkaar in Centrum Moskee in Deventer. Dat was een mooi moment om ook ons tienjarig bestaan van Promo te vieren.

Promo bestaat uit een groep van ongeveer twaalf gelovige vrouwen van Protestantse afkomst & Moslima. We ontmoeten elkaar om de zes weken, de ene keer in de Moskee en de andere keer in onze Ichtuskerk in Colmschate. Dan praten we met elkaar over ons leven en geloof onder het genot van gezamenlijke hapjes. Het is interessant om je te verdiepen in elkaars cultuur.

Tijdens deze feestelijke dag in de Centrum Moskee werd ook een twintigtal dames uit o.a. Eritrea, Syrië uit het AZC in Schalkhaar met een pendelbus opgehaald. Zij waren erg enthousiast om deze gezelligheid mee te kunnen maken.

Na de opening door de Turkse imam met een zingend gebed volgde een toespraak van de Turkse consul: “Mannen regeren, hadden ze maar meer geluisterd naar vrouwen”, Bep Spa sprak namens de gemeenteraad, zo ook onze predikant Trijnie Plattje: “Elkaar ontmoeten om elkaar tot steun te kunnen zijn”.

Tussen de toespraken, die steeds in het Engels werden vertaald, gingen onze gastvrouwen rond met zelfgemaakte hapjes, werd er koffie en thee geschonken en was er ruimte voor onderlinge ontmoeting. In kleine groepjes vertelden we elkaar over vrouwen die als inspiratiebron voor ons eigen geloof dienen, er was gelegenheid om dit voor de hele groep te vertellen.

Daarna werden alle vrouwen uitgenodigd om een grote kring te vormen, de muziek werd gestart en de dansworkshop kon beginnen. Het dansen zorgde voor een hilarische en vrolijke noot, waarbij de ontmoeting onderling, samen bewegingen maken met elkaar, de taalbarrière totaal liet verdwijnen!

Wij hebben in ieder geval erg genoten van het informele samenzijn en willen iedereen van harte uitnodigen voor een PROMO-bijeenkomst,

Trijnie Plattje, Hennie Krikke, Elisabeth Sprikkelman, Carla Vroonland, Anne Nap, Anneke de Jong, Herma Hulscher, Annet Oppenhuizen. Ps:

Op vrijdag 29 april (14-18u); 30 april, 1 mei (10-18u) is er een kermis met hapjes en info-standjes rond de Centrum Moskee, van harte welkom!

ARTIKEL VROUWEN