Vrijwilligersavond 2018

Vrijdag 12 januari was het weer zover. Alle vrijwilligers waren die avond uitgenodigd als dank voor het vele werk, dat in het afgelopen jaar weer was verricht. Jan Hulzebosch heette iedereen van harte welkom in de kerkzaal, nadat we waren getrakteerd op een kop koffie of thee met iets lekkers erbij.

De vrijwilliger van het jaar werd in ere hersteld. De wisselbeker ging dit jaar naar een duo: Simon Koman en Heiko Urbach. Jarenlang zamelden zij o.a. oud ijzer in, waarvan de opbrengst ten deel viel aan de C.U.C.

De avond stond in het teken van het jaarthema: “De kerk daar zit muziek in”. Daarvoor werd uitgenodigd de heer Marten Kamminga.

Onder zijn leiding gingen we zingen. We starten met het lied:

In de kerk van iedereen valt iets te beleven.

In de kerk van iedereen wil de Heer aanwezig zijn.

In de kerk van iedereen mag je samen vieren.

In de kerk van iedereen mag je zijn zoals je bent.

Kom er maar bij, kom er maar bij. Kom er gewoon maar bij.

 

Daarna studeerden we drie liederen in, die in feite drie muzikale stromingen in de kerkelijke muziek weergaven. Een statige psalm, een vrolijk lied en een lied, waarbij je als het ware moest swingen. In canon gezongen, klonken deze drie liederen voortreffelijk.

Ds. Henk Schuurman bedankte Marten en overhandigde hem een attentie.

Na dit muzikale feest konden we elkaar ontmoeten onder het genot van een glaasje en een hapje.

Theo von Banniseht en John Kalma verzorgden zoals vanouds de muzikale achtergrond van de avond.

Anneke de Jong en Mieke van der Kuip, bedankt voor de organisatie van deze mooie avond.

 

Harry Nijmeijer

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”130″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]