We gaan aan de slag!”

 Onderstaande column heeft Henk-Jan Gosseling geschreven voor de ‘Wervel‘, het kerkblad van de Protestantse gemeente Deventer (PGD).  Henk-Jan is namens de PGD diaconaal werker bij het Meester Geertshuis en tevens secretaris van het Kruispunt.

Tjonge, het was me het avondje wel, de startavond van Kruispunt diaconaal Deventer. Als ik dit schrijf is het net een paar dagen geleden en ik ben er nog beduusd van. (Voor wie de berichtgeving hierover heeft gemist: Kruispunt Diaconaal Deventer is een nieuw samenwerkingsverband van Deventer kerken, op het gebied van diaconie). Beduusd van de vele positieve reacties na afloop. Zoals: “Ik had het gevoel dat we één zijn”. Een ander: “Fantastische avond, boven verwachting”. De tijd is er rijp voor om kerken van diverse pluimage in een platform samen te brengen. We hebben dit met een werkgroep zorgzame kerk voorbereid. Het was heerlijk samenwerken met Sape, Aagje, Laetitia en vele anderen. Een mooie website www.kruispuntdiaconaaldeventer.nl  is voor ons ontwikkeld. Webmaster Matthias draaide de laatste weken overuren om de site te vullen. En op onze notulist Tonnie kunnen we altijd bouwen. Ieder deed zijn ding en we vulden elkaar aan.

En dan de avond zelf. De kerk de Oase in de Rivierenwijk was de perfecte locatie, van alle moderne hulpmiddelen voorzien. De keuze voor televisieman Leo Fijen en advocaat Jan Vlug als hoofdsprekers bleek een gouden greep. Bevlogen verhalen, uit het hart, die heel wat losmaakten bij de ongeveer tachtig aanwezigen.

Het merendeel van de Deventer kerken en christelijke organisaties zette zijn handtekening onder het logo van het Kruispunt. Fantastisch dat we zo kerkbreed aan de slag kunnen gaan.

Maar nu genoeg gejuicht. Want nu begint het pas. Kruispunt wil stem zijn van wie niet gehoord wordt. Wil schakel zijn tussen kerken. En brug naar de Deventer samenleving. En samen werken aan een stad waar gerechtigheid heerst voor allen. En daarom: genoeg gepraat. Er is werk aan de winkel! We gaan aan de slag!