Wel en wee van het CUC

 Financiële steun kindertehuis Nagy Dobrony

Het is gelukt, alle ingezamelde giften zijn rechtstreeks overgemaakt op de bankrekening van het kindertehuis. In het verleden kon dit erg moeizaam en tegen hoge leges ook wel, daarom werd tot nu toe gekozen voor het overbrengen van cash geld. Via digitaal bankieren is natuurlijk veel veiliger, met pakken bankbiljetten in niet nader te noemen onderkledingstukken de strenge grens met Oekraïne over steken is bepaald geen pretje!

Oliebollenactie 2020

Ook dit jaar kunt u weer oliebollen en appelbeignets bestellen. De volledige opbrengst is bestemd voor het CUC. De oliebollen en appelbeignets worden gebakken door ’t Stoepje en geleverd door Lammert van Egteren. Dit jaar zijn de aantallen en prijs per zak gelijk aan vorig jaar: Oliebollen met of zonder krenten/rozijnen: € 8,50 per 10 stuks Appelbeignets: € 8,­ per 5 stuks

Vanwege de COVID­19 maatregelen kunt u alleen online bestellen vanaf zondag 6 december tot uiterlijk maandag 28 december via de website van de PGCS.

U ontvangt per email een bevestiging van de bestelling. Let er bij het bestellen goed op of u Oliebollen met of zonder krenten/rozijnen wilt! Wij hopen dat er net als voorgaande jaren weer veel mensen helpen deze actie tot een succes te maken, door ook bestellingen aan te nemen voor familie, buren, vrienden en collega’s. Juist in deze tijd kan het ook leuk zijn om mensen te verrassen met oliebollen of appelbeignets!

De bestellingen kunt u op donderdag 31 december tussen 10.00 en 12.00 uur in de Ichtuskerk ophalen, wij zorgen er voor dat dit binnen de geldende RIVMmaatregelen veilig kan gebeuren. Ook bij het inpakken van de oliebollen/appelbeignets besteden wij extra zorg aan hygiëne.

Belangrijk: Gezien de huidige situatie rond het coronavirus willen we zo veilig mogelijk werken. Betalen met contant geld is daarom dit jaar helaas niet mogelijk. U kunt ter plekke met PIN betalen of middels een Tikkie. Ook kunt u het geld vooraf overmaken naar PGCS Inzake CUC NL46 RABO 0104 9177 25 onder vermelding van Oliebollenactie CUC (zorg er wel voor dat het geld uiterlijk de 30 december is overgemaakt).

Hebt u vragen of bent u niet in de gelegenheid de bestelling op te halen, maar wilt u toch graag oliebollen en/of appelbeignets voor het goede doel bestellen, neemt u dan contact op met Martin Tolboom of Eduard Swankhuisen (zie onderstaande contactgegevens).

Namens het CUC oliebollenteam: Martin Tolboom Martin.tolboom@gmail.com tel. 06­ 29020934 Eduard Swankhuisen ej.swankhuisen@home.nl  Tel: 06-57940539

CUC, het doel van deze actie. Onder het motto ‘Jeugd voor jeugd’ organiseert het CUC jaarlijks een zomerreis en activiteiten het jaar rond, zoals inzamelacties en deze oliebollenactie, waar jongeren zich inzetten voor jongeren in Oekraïne. Door deze acties probeert het CUC lokale scholen en instellingen in het westen van Oekraïne te ondersteunen. De hulp bieden wij ter plekke tijdens de zomerreis, door middel van het aanpakken van klussen met de jongeren en in de vorm van financiële hulp. Naast het klussen, bieden we samen met de jongeren ook activiteiten aan voor de lokale jeugd, zoals: spelletjes, knutselen, excursie, bonte avond en een disco. Dit versterkt het contact tussen onze jeugd en de Oekraïense jeugd. Op https://cuc.pgcs.nl/ of https:// cuczomerreis.wordpress.com/ kunt u zien wat er de afgelopen jaren met uw bijdrage vanuit o.a. de oliebollenactie is gedaan.

Kerstpakket

Juist nu de kinderen in het tehuis in Nagydobrony beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid vanwege COVID­19, is aandacht met de naderende feestdagen extra belangrijk. Daarom zijn de geitenbreiers en leiding van het CUC al geactiveerd om voor elk kind een kerstcadeautje met persoonlijke kerstkaart te laten bezorgen. Helaas lukt het dit jaar niet om de kerstcadeautjes in te pakken tijdens een gezamenlijke ‘foute kerstavond’, toch gaan we er voor zorgen dat er dit jaar weer 70 blije gezichtjes zijn met Kerst in het tehuis.

Oude metalen

Let op: de inzamelcontainer die achter de Ichtuskerk in het fietsenhok stond, is verplaatst naar het lagergelegen stuk grond dat grenst aan de sportzaal van de Kuip.

Tot nu toe gingen we het door u ingeleverde blik altijd scheiden. Met behulp van een magnetische sorteermachine konden we de aluminium blikjes scheiden van de ijzeren blikjes. Aluminium levert namelijk meer op per kilo. Omdat de metaalhandel het gesorteerde blik niet meer als aluminium mag inleveren, is het voor ons niet meer rendabel om het te scheiden. Het levert voor ons nu veel minder op, toch kunt u uw blik nog gewoon bij de container inleveren. Graag platgetrapt en zonder plastic zakken en folie. Gelukkig wordt er door u ook veel ander metaal ingeleverd en daar zit voor ons de grootste opbrengst in. Dus als u uw dakgoten laat vervangen, uw kranen, kabels, leidingwerk of uw autoaccu wisselt, vraag dan gerust of u het metaal mag houden voor ons goede doel. Ook als u nog een oude computer heeft die u kwijt wil, kunt u die bij ons inleveren. Zodra de corona beperkingen worden opgeheven gaan wij met een groep jongeren oude computers demonteren. Daarin zitten verschillende onderdelen met waardevolle metalen die gerecycled kunnen worden. Dat levert ook weer geld op voor het CUC indien het goed gescheiden wordt aangeleverd. Hartelijk dank alvast!

Sponsors

Om onze activiteiten nu en in de toekomst te financieren heeft het CUC naast de eigen acties ook inkomsten via een aantal sponsors. Niet alleen financiële giften zijn welkom, ook giften in de vorm van bruikbare goederen en (kortingen op) diensten kan CUC goed gebruiken. Indien u tips voor nieuwe sponsors heeft of misschien zelf op één of andere wijze wilt bijdragen neem dan contact op met Jan­Willem Cnossen via jwfcnossen@gmail.com

Sinds kort valt CUC onder de ANBI status van de PGCS, zie voor meer informatie http://www.pgcs.nl/anbipgcs.

Uw gift is welkom op bankrekening NL 46 RABO010.49.17.725 t.n.v. PGCS inzake CUC.

Met vriendelijke groet,

Het CUC­bestuur