Wel en wee van het CUC (januari 2020)

 

Een nieuw kalenderjaar is weer begonnen, vol energie en nieuwe ideeën is het CUC weer van start gegaan. Alhoewel, ook in de winterperiode is de CUC een actieve club zoals u hieronder kunt lezen.

Oliebollenactie 2019

Al in oktober waren de mensen van het oliebollenteam bezig met de organisatie van de jaarlijkse oliebollenactie. De keuze viel dit jaar weer op levering via bakkerij ’t Stoepje via Lammert van Egteren. Bestellen kon via het formulier in de bekende doos op het buffet of online dankzij Jochem Wilson. Totale bestelling: 1155 oliebollen en 320 appelbeignets!

Op D­day, 31 december klokslag 8 uur stond Mieke van der Kuip paraat om alle bestellingen in orde te maken. Samen met een mix van geitenbreiers, reisleiding en bestuur CUC waren alle zakken om 9.15 uur gevuld en om 12 uur was alles door de hongerige bestellers opgehaald. Het uiteindelijke resultaat is netto dik 700 euro geworden voor het CUC, weer een fantastisch bedrag: dus dit jaar weer!

Desktops een 2de leven in Oekraïne

In Oekraïne kunnen 2de hands desktops nog prima dienst doen op de diverse scholen die we daar steunen. Met dank aan het Maaslandcollege te Oss heeft het CUC maar liefst 50 computers voor dit doel geschonken gekregen. Op 29 december hebben een paar handige CUC’ers de computers schoongemaakt, het werkgeheugen uitgebreid, gereset en weer in elkaar gezet. De bedoeling is dat aankomende zomer de computers mee gaan naar Oekraïne waar ze onder andere aan een school in Barkaszo gegeven worden. Daar kunnen ze er nog jaren mee vooruit en het is nog duurzaam ook!

Donaties

Ook buiten CUC zelf waren afgelopen tijd mensen druk om geld in te zamelen voor de activiteiten in Oekraïne. Zo ontving CUC uit de PG Deventer de opbrengst van de kaarsenverkoop tijdens de Kerstmarkt in de Lebuïnuskerk in december jl. : een bedrag van maar liefst 570 euro! Met dit bedrag kan CUC tijdens de zomerreis weer veel goeds doen voor de lopende en nieuwe projecten. En uit onverwachte maar zeker niet ongewenst hoek kwam nog een donatie: van onze buren, het alom bekende ‘t Hof van Colmschate, ontvingen wij de opbrengst van een biljarttoernooi voor het goede doel. Dit leverde maar liefst bijna 315 euro op en is dankbaar in ontvangst genomen.

Zomerreis 2020

De zomerreis 2020 zal van 4 t/m 14 juli plaatsvinden. In het volgende bericht hopen wij meer over de definitieve invulling van de reis te kunnen melden. De eigen bijdrage bedraagt 225 euro, verzekeringen en vaccinaties zijn voor eigen rekening. De informatieavond op 26 januari trok wat minder belangstelling dan gehoopt en ook het aantal aanmeldingen voor zowel jongeren als reisleiding loopt nog wat achter. Dus ben je 16 jaar of ouder (of word je 16 jaar op uiterlijk 1 okt 2020), ben je bereid je in te zetten voor jongeren in Oekraïne, ben je een aanpakker en vind je het leuk om met een groep deze bijzondere reis te maken? Neem dan contact op met CUC via cuc.secretaris@pgcs.nl Aanmelden kan tot 17 februari a.s. via https://goo.gl/ forms/dacTABNpFX0NUNzy1 Heb je interesse om mee te gaan als reisleiding? We gaan graag met je in gesprek dus neem contact op via cuc.secretaris@pgcs.nl of benader een bestuurslid.

Huis-­aan-­huis collecte

Dit voorjaar zal de jaarlijkse huis­aan­huis collecte voor het CUC plaatsvinden in de week van 12 april. Wil je helpen met collecteren meld je dan alvast aan via cuc.secretaris@pgcs.nl. Op dit moment onderzoeken wij de mogelijkheid om tijdens de collecte met een QR –code te doneren. Meer informatie hierover volgt in een volgend bericht.

Oude metalen

De inzameling van oude metalen levert voor het CUC jaarlijks een mooi bedrag op. Iedereen die daar aan bijdraagt/heeft bijgedragen willen wij hiervoor dan ook hartelijk bedanken! Wel vraagt CUC graag uw aandacht voor het volgende: ­ wilt u lege blikjes a.u.b. plat maken, dat scheelt veel volume; ­ wilt u geen lege folie’s van etenswaren inleveren want dit valt niet onder metalen en levert onhygiënische situaties op. Daarnaast zoeken wij versterking van het oude­metalenteam. Wilt u een paar keer per jaar enkele uren meehelpen om oude metalen te sorteren en af te voeren dan zou dat geweldig zijn. Meer informatie bij Wim Blankvoort via wimencindy@gmail.com of Wim Oldenmenger via hwoldenmenger@gmail.com

Sponsors

Om onze activiteiten nu en in de toekomst te financieren heeft het CUC naast de eigen acties ook inkomsten via een aantal sponsors. Zo is de afgelopen zomerreis mede mogelijk gemaakt door Etan Trampolines, Inqar­Van der Bijl autoverhuur, Totum Little Creators, 2e Handslaptops.nl , Gemeente Deventer en Jumbo Hans Kok. En niet alleen financiële giften zijn welkom, ook giften in de vorm van bruikbare goederen en (kortingen op) diensten kan CUC goed gebruiken.

Uw gift is welkom op bankrekening NL46RABO010.49.17.725 t.n.v. PGCS inzake CUC.

Indien u tips voor nieuwe sponsors heeft of misschien zelf op één of andere wijze wilt bijdragen neem dan contact op met Jan­Willem Cnossen via jwfcnossen@gmail.com

Met vriendelijke groet, Het CUC­bestuur