Wel en wee van het CUC (maart 2020)

Corona

Zoals ook al op Speakap is medegedeeld kon ook het CUC niet ontkomen aan de beperkingen die het COVID­19 virus ons allemaal treft. Was het in maart nog niet helemaal duidelijk of de huis­aan­huis collecte en de zomerreis dit jaar door kunnen gaan, inmiddels zijn beide activiteiten met pijn in ons hart geannuleerd. Ook de soosavonden zijn tot nader order afgelast. De teleurstelling voor deelnemers en reisleiding is natuurlijk groot, maar veiligheid en gezondheid van iedereen staan voorop, ook voor het CUC. Wij hopen dat in 2021 de situatie deze activiteiten weer toelaat. Heb je interesse om in 2021 mee te gaan als deelnemer of reisleiding? Wij gaan graag met je in gesprek dus neem contact op via cuc.secretaris@pgcs.nl of benader een bestuurslid.

Oekraïne

Nu er geen nieuws is over onze activiteiten, volgt hieronder deel 1 van achtergrondinformatie over Oekraïne (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Oekraïne) Oekraïne (Oekraïens: Україна) is een land in OostEuropa dat in het noordoosten en oosten aan Rusland, in het noordwesten aan Wit­Rusland, in het westen aan Polen, Slowakije en Hongarije en in het zuidwesten aan Roemenië en Moldavië grenst. Verder grenst het in het zuiden aan de Zwarte Zee en in het zuidoosten aan de Zee van Azov. Het land telt zo’n 44,3 miljoen inwoners. Oekraïne is qua landoppervlakte na Rusland het grootste land van Europa. Het is het grootste land dat in zijn geheel in Europa ligt. Het is een post­Sovjetstaat. De hoofdstad is Kiev (Kyjiv). Oekraïne is onderverdeeld in 24 oblasten (vgl. provincies) en een stad met een bijzondere status (Kiev). De tweede stad met bijzondere status (Sebastopol) en de Autonome Republiek Krim zijn geannexeerd door Rusland, maar worden de jure door Oekraïne en veel andere landen beschouwd als deel van Oekraïne. Een deel van de oblasten Donetsk en Loegansk hebben zich de facto afgescheiden als de Volksrepubliek Donetsk en de Volksrepubliek Loegansk. Oekraïne ligt in het zuidwesten van de voormalige Sovjet­Unie. In het westen en zuidwesten grenst het aan Polen (428 kilometer), Slowakije (90 kilometer), Hongarije (103 kilometer) en Roemenië (362 kilometer); in het zuiden aan Moldavië (939 kilometer) en een gedeelte aan Roemenië (169 kilometer); in het noorden aan Wit­Rusland (891 kilometer) en in het oosten, noordoosten en zuiden aan Rusland (1576 kilometer). De zuidgrens wordt bepaald door de Zwarte Zee en de Zee van Azov. De kustlijn is 2782 kilometer lang. De oppervlakte van Oekraïne bedraagt 603.500 km², 3 procent van de voormalige Sovjet­Unie en ongeveer 14,4 keer de oppervlakte van Nederland. Daarmee is het na Rusland en Kazachstan de op twee na grootste republiek uit de voormalige Sovjet­Unie. Drie grote rivieren doorkruisen het land: de Dnjepr (Dnipro), de Dnjestr (Dnister) en de Donets. De langste rivier is de Dnjepr. Het landschap bestaat grotendeels uit vlak terrein met de vruchtbare Pontische Steppe in het zuiden en uit verschillende plateaus. De belangrijkste daarvan is het Donets(Donbass)plateau in het uiterste oosten van het land. De enige bergen vindt men in het westen (Karpaten: 2061 meter). De kust van de Zwarte Zee bestaat uit vele baaien en riviermondingen. De kust aan de Zee van Azov is net als die aan de Zwarte Zee vooral laag, met hier en daar zandplaten.

Oude metalen

De inzameling van oude metalen levert voor het CUC jaarlijks een mooi bedrag op. Iedereen die daar aan bijdraagt/heeft bijgedragen willen wij hiervoor dan ook hartelijk bedanken! Wel vraagt CUC graag uw aandacht voor het volgende:

* wilt u lege blikjes a.u.b. plat maken, dat scheelt veel volume;

* wilt u geen lege folie’s van etenswaren inleveren want dit valt niet onder metalen en levert onhygiënische situaties op.

Daarnaast zoeken wij versterking van het oude­metalenteam. Wilt u een paar keer per jaar enkele uren meehelpen om oude metalen te sorteren en af te voeren dan zou dat geweldig zijn. Meer informatie bij Wim Blankvoort via wimencindy@gmail.com of Wim Oldenmenger via hwoldenmenger@gmail.com

Sponsors

Om onze activiteiten nu en in de toekomst te financieren heeft het CUC naast de eigen acties ook inkomsten via een aantal sponsors. Zo is de afgelopen zomerreis mede mogelijk gemaakt door Etan Trampolines, Inqar­Van der Bijl autoverhuur, Totum Little Creators, 2e Handslaptops.nl , Gemeente Deventer en Jumbo Hans Kok. En niet alleen financiële giften zijn welkom, ook giften in de vorm van bruikbare goederen en (kortingen op) diensten kan CUC goed gebruiken.

Uw gift is welkom op bankrekening NL46RABO010.49.17.725 t.n.v. PGCS inzake CUC.

Indien u tips voor nieuwe sponsors heeft of misschien zelf op één of andere wijze wilt bijdragen neem dan contact op met Jan­Willem Cnossen via jwfcnossen@gmail.com

Met vriendelijke groet, Het CUC­bestuur