Wel en wee van het CUC

Huis-aan-huis collecte

De CUC Huis-aan-huis collecte in Colmschate en Schalkhaar heeft dit jaar met 55 collectanten € 3.998,93 opgebracht! Een geweldig resultaat. Bravo voor alle collectanten en gevers. Volgend jaar zal deze collecte plaatsvinden van 12-18 april.
Inzameling materialen Inmiddels staan er weer inzamelkratten in de hal van de Ichtuskerk, deze raken al aardig gevuld: hartelijk dank daarvoor! We zijn op zoek naar de volgende zaken:
-lappen stof (De bewoonsters van het Hongaarse tehuis zitten graag achter de naaimachine)
-BH’s, elastische topjes, dames en meisjesondergoed (schoon en goede staat!!!)
-Pakken maandverband
-Sportschoenen in alle maten (in goede staat!)
Daarnaast zijn we op zoek naar tilbanden zoals die gebruikt worden in tilliften. Wellicht zijn er gemeenteleden, die in de zorg werken en ons kunnen helpen. Elke soort is welkom, over datum geen bezwaar.

Zomerreis

De zomerreis van 2019 zal dit jaar plaatsvinden van 13-23 juli en we komen al op stoom: de reisleiding is compleet en na de informatieavond op 27 januari hebben zich in totaal 23 jongeren gemeld! Daarmee is de reis bijna volgeboekt, er is nog plek voor 1 jongere 16+. De maandelijkse voorbereidingsavonden en aansluitende soos zijn weer gestart, het is een enthousiaste groep. Van 9-13 mei zullen Alja en Willemijn voor verdere voorbereiding van de zomerreis naar Oekraïne gaan en detailafspraken over de klussen en projecten voor komende zomer maken.
Ook is de tientjesactie al weer gestart en de eerste inkomsten door pannenkoeken bakken, boterkoeken verkoop, schoolboeken kaften en pianospel zijn binnen. Dat belooft weer een mooi bedrag te worden, dat besteed zal worden aan een door de deelnemende jongeren zelf te kiezen doel.

Tientjesactie junior

Nieuw dit jaar is een tientjesactie voor de jeugd van 12-16 jaar. Op deze manier hopen wij hen ook alvast te betrekken bij het CUC en wie weet enthousiast te krijgen voor deelname aan een zomerreis zodra ze 16 jaar zijn geworden. Het doel van deze actie is geld inzamelen voor schoolspullen voor de school in Barkaszo die hieraan wegens geldgebrek een te kort heeft om alle leerlingen van schriften, pennen en potloden te voorzien.


Muntkwartet

Een bijzondere actie waren 2 optredens van het Muntkwartet begin maart o.l.v. Ingeborg Griffioen. Hiermee is maar liefst € 4.265 bij elkaar gespeeld voor de studiekosten van 6 uitwonende studentes van het kindertehuis in Nagy Dobrony. Een fantastisch resultaat!

Trampoline

De trampoline die vorige zomer in Nagy Dobrony is geïnstalleerd doet goede diensten getuige deze foto!

Oude metalen

En blijft u denken aan het inleveren van oude metalen in de container achter de kerk? In februari is weer een dag oud ijzer gesorteerd en ingeleverd voor ruim € 200. Hartelijk dank !

Sponsors

Om onze activiteiten nu en in de toekomst te financieren heeft het CUC naast de eigen acties ook inkomsten via een aantal sponsors. En niet alleen financiële giften zijn welkom, ook giften in de vorm van bruikbare goederen en (kortingen op) diensten kan CUC goed gebruiken. Indien u tips voor nieuwe sponsors heeft of misschien zelf op één of andere wijze wilt bijdragen neem dan contact op met Jan-Willem Cnossen via jwfcnossen@gmail.com