Zet een stap naar de ander…. Ik ga, voor de verandering!

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets te delen hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Present werkt daarbij samen met professionele hulpverleners en biedt aanvullende hulp aan mensen die door gebrek aan geld, sociale contacten of gezondheid de steun van anderen nodig hebben.

Veranderdagen 2016 De Veranderdagen zijn het resultaat van een samenwerking tussen Kerk in Actie en Stichting Present. De insteek is om tijdens de 40dagentijd Present te zijn voor de ander. In 2016 worden de Veranderdagen al weer voor de 5e keer gehouden en is het thema: ‘Zet een stap naar de ander’ gekozen.

Tijdens de Veranderdagen melden vrijwilligers van de diverse kerken uit Deventer en omgeving zich met een groep, hun gezin of individueel aan om een sociaal of een klusproject te doen. Op basis van hun aanbod organiseert Present een passend project. Het kan gaan om het opknappen van een verwaarloosde tuin of het organiseren van een dagje uit voor ouderen. De deelnemers maken kennis met mensen die ze anders niet zouden ontmoeten en hun inzet betekent veel voor mensen uit de marge van de samenleving.

Vanuit Present Deventer zijn de Veranderdagen komend jaar gepland op zaterdag 20 februari en/of zaterdag 19 maart. Op die dag steken verschillende groepen in de regio de handen uit de mouwen. Niet alleen in- en om Deventer vinden activiteiten plaats, maar in het hele land.  Afgelopen jaar deden ruim 600 vrijwilligers mee aan de Veranderdagen. Voor meer informatie en ook om u aan te melden, kunt u terecht op onze website: www.stichtingpresent.nl/deventer/veranderdagen.

Present is omzien naar de mensen om ons heen… Doet u mee?

Jitty Wiggers & Margreet Smit Coördinatoren Stichting Present Deventer

 Volg ons ook via facebook: www.facebook.com/stichtingpresentdeventer

Veranderdagen