Uit de diaconie: welkom, afscheid, opstekertjes en zo meer.

Binnen de diaconie zijn we enorm verheugd dat we twee nieuwe leden hebben!

Thea van Bannisseht en Janneke Slaa hebben inmiddels hun eerste vergaderingen meegemaakt. In januari worden zij beiden in de eredienst bevestigd.Thea van Banniseth heeft het secretariaat op zich genomen en inmiddels al diverse verslagen gemaakt. Zij volgt hiermee Ria Haverkamp op, die vele jaren enorm veel werk verzet heeft, ook voor de ZWO-commissie. Ria is onlangs verhuisd naar Heino.

Janneke Slaa zorgt voor gewenste verlaging van de gemiddelde leeftijd van de diakenen. Janneke heeft interesse geuit om ook mee te werken in de Z.W.O.-commissie.

Van Yolande van der Made hebben we afscheid genomen. Binnen de diaconie was zij was lid van het eredienst-team. Als gemeentelid blijft zij wel actief binnen de liturgische bloemschikgroep.

Verder hebben we in ons laatste overleg zaken besproken zoals ons beleidsplan en het Diaconaal Noodfonds Gemeente Deventer.  Gerke Kruisink en Jannie Diekerhof hebben met hulp van andere gemeenteleden 171 (!) opstekertjes verzorgd.  Deze worden of zijn reeds bezorgd bij mensen van wie wij weten dat ze wel een opstekertje kunnen gebruiken. Het betreft een attentie met Kerstgroet van onze PGCS. Ook zijn of worden er 15 gezinnen met een kerstpakket verblijd.

Henk Gieteling 14-12-2018