27 maart – Kruispunt Diaconaal Café

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor het volgend Kruispunt Diaconaal Café. Dit zal plaatsvinden op maandag 27 maart in de Ichtuskerk in Colmschate.

Thema: Barmhartigheid en onbarmhartigheid in de samenleving.

Die avond willen we aandacht schenken aan de politieke en maatschappelijke verschuivingen die onze tijd kenmerken. Zo zullen de komende Tweede Kamerverkiezingen mogelijk een flinke verschuiving in het politieke landschap laten zien.  Ook op andere wijzen zien we verschuivingen.  
Dat roept vragen op als: Hoe kunnen we als christenen deze ontwikkelingen duiden? Wat betekenen ze voor kerk en diaconie? Wat is barmhartigheid en gerechtigheid in deze tijd?

De aftrap van de avond zal gedaan worden door Sjirk Kuijper, hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad. Aan de hand daarvan gaan we met elkaar in gesprek over de gevolgen van de verschuivingen voor het diaconale werk.

De tweede helft van de avond zullen we besteden aan het maken van concrete plannen voor het Kruispunt in de komende tijd. Tijdens de bijeenkomst op 7 november 2016 is voorgesteld om vooral projectmatig te gaan werken. De volgende drie thema’s zijn daarbij gekozen.

  • Kennisdelen, vooral gericht financiële zaken zoals schuldpreventie.
  • Instellen van een Noodfonds voor Deventer en omstreken.
  • Informatie verstrekken over de kerstactiviteiten en mogelijke bundeling in de toekomst.

We willen u bijpraten over de stand van zaken van deze projecten, maar ook andere onderwerpen kunnen aan de orde komen. Het gaat er tenslotte om dat we als Kruispunt zichtbaar zijn in de Deventer samenleving.

Voorafgaand aan de bijeenkomst vindt er een korte vesper plaats, waarvoor u bent uitgenodigd.

Over Sjirk Kuijper: Hij is hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad, en is regelmatig te horen bij het journalistenforum op Radio 1. Was in het verleden panellid van TV-programma Het Lagerhuis. Werkte verder onder meer als voorlichter bij de Christen Unie en bij het Ministerie van Milieu. 

Tijd en plaats: Maandag 27 maart 2017 | Ichtuskerk, Holterweg 106, Deventer | Inloop 19.00 uur | Vesper om 19.15 uur | Aanvang Diaconaal Café 20.00 uur| Vrij entree | info@kruispuntdiaconaaldeventer.nl
U kunt het beste parkeren op het Veldpaperplein of de Sworminksweg.