Actie kerkbalans 2021 (VVB)

Samen met deze Kerkklanken zijn ook de jaarlijkse brieven voor de actie kerkbalans 2021 rondgebracht. In de envelop zult u wellicht de folder missen. Dit jaar is de folder bewust niet gemaakt. Het bespaart kosten, en zeker met de huidige corona situatie willen we zo bewust mogelijk naar onze uitgaven kijken. Door de hele coronacrisis zien we een aanzienlijke daling in de inkomsten uit verhuur en buffet (koffie/thee etc.). Maar, gelukkig bestaat een groot deel van onze inkomsten uit uw jaarlijkse toezegging! Uw toezegging is essentieel om de kerkelijke gemeente van Colmschate/Schalkhaar draaiende te houden.

Corona zorgt ook bij de voorbereidingscommissie voor de nodige vragen en uitdagingen. Hoe kunnen we de actie voor iedereen zo ‘corona proof’ mogelijk maken? Hoe zorgen we voor zo min mogelijk fysieke contact momenten aan de voordeur? Hoe kunnen we zaken als een telavond veilig uitvoeren? De conclusie… hierbij hebben we uw hulp nodig!

Dit jaar staat er voor het eerst een QR code op het toezeggingsformulier. Als u deze code scant met uw telefoon of tablet, dan opent dat een persoonlijke toezeggingspagina. Als u op deze pagina uw toezegging in vult, zit hij direct in het systeem, en is er verder geen fysieke handeling meer nodig. Dit is voor ons de meest veilige, en ook de meest betrouwbare manier om uw toezegging te doen.

Uiteraard kunnen wij ons goed voorstellen dat het niet bij iedereen lukt om met de QR code te werken. Digitaal reageren kan ook door een foto van het ingevulde formulier te mailen naar kerkbalans@pgcs.nl. Als digitaal reageren niet mogelijk is wordt uw reactie natuurlijk gewoon weer bij u opgehaald, of u kunt uw reactie bij een adres bij u in de buurt inleveren. Uw contactpersoon heeft zijn/haar voorkeur aangegeven op het strookje wat bij de envelop zat.

Om het proces soepel te laten verlopen willen we u vragen om VOOR 31 december 2020 uw reactie DIGITAAL op te sturen. Lukt het niet digitaal, dan wordt uw reactie tussen 3 en 7 januari bij u opgehaald, of van u retour verwacht op een adres in de buurt. Op vrijdag avond 8 januari worden papieren toezeggingen verwerkt.

Wij rekenen ook dit jaar weer op uw toezegging, zodat we samen kunnen werken aan de kerk van morgen!

Heeft u geen brief ontvangen? Dan heeft u mogelijk in het verleden aangegeven uw toezegging digitaal te willen doen. Er is een mail naar u verzonden met een link om uw toezegging in te kunnen vullen. Geen mail? Controleer dan even uw spam box! Zeker bij gebruikers van hotmail komt de Kerkbalans­mailing nogal eens in de spam folder terecht.

Mocht u uw toezegging willen doen via een periodieke gift, stuur hiervoor een mail naar krm.voorzitter@pgcs.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk de formulieren thuis. Voor overige vragen over de kerkbalans kunt u contact opnemen met Henk Flim – kerkbalans@pgcs.nl – 0570­ 654623

Namens de CKRM alvast hartelijk dank!